Απάντηση στα «τελεσίγραφα» που στέλνονται κυρίως από τη γερμανική πλευρά με τις συνεχείς δηλώσεις Σόιμπλε δίνει η κυβέρνηση διά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»:  «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτά τα τελεσίγραφα. Και όσοι τα κομίζουν στη δημόσια συζήτηση θα φέρουν ακέραια την ευθύνη ή θα πρέπει να υποστούν τη βάσανο της ραγδαίας τους υποχώρησης», δήλωσε κ. Νίκος Παππάς.

 

Όπως σημείωσε ακόμη, «η εξαγγελία των πρώτων νομοσχεδίων δίνει σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε πως είναι άλλο δανειακή σύμβαση, κι άλλο μνημόνιο».

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε ο κ. Παππάς σημείωσε:  «Οι δηλώσεις Σόιμπλε δείχνουν πως το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, διότι πρέπει να πει στη γερμανική κοινή γνώμη ότι το πρόγραμμα αυτό απέτυχε, να τους πείσει με τέτοιες δηλώσεις που πολλές φορές υπερβαίνουν τα διπλωματικά εσκαμμένα. Χωρίς μεγάλη επιτυχία, προσπαθεί να αποδώσει το βάρος της μεγάλης ευθύνης που και ο ίδιος έχει.

Αυτό που στεναχωρεί, είναι πως φωνές εντός Ελλάδας, πολιτικές και δημοσιογραφικές, καταπίνουν αμάσητη μία προπαγάνδα που αναπαράγει με ευκολία ότι η Ελλάδα πήγε εκεί χωρίς προτάσεις, η οποία μοναδικό στόχο έχει να σταματήσει η συζήτηση ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας απέτυχε. Για παράδειγμα, κανείς δεν μιλάει για το πλεόνασμα του 4,5% και η διαμορφούμενη συναίνεση είναι να μη μιλάνε γι' αυτό».

Μίλησε επίσης για επιτυχίες ως τώρα της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε ότι «αυτό που διαφαίνεται να έχει κερδηθεί είναι ότι θα μιλήσουμε για το διαχωρισμό μεταξύ δανειακής σύμβασης και μνημονίου, που είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής μας. Θα δει ο κόσμος τι θα νομοθετήσουμε τον επόμενο καιρό και το πως θα υπηρετήσει τη λαϊκή εντολή».

Ο κ. Παππάς μίλησε επίσης για « ιδεοληπτική εμμονή» του Βερολίνου στις «αποτυχημένες συνταγές».

 

«Εμείς διεκδικούμε και θα πετύχουμε μια συμφωνία να εφαρμόσουμε τον σκληρό πυρήνα του προγράμματος μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ταπεινώσουμε τη δημοκρατία μας, τη λαϊκή μας κυριαρχία και την νέα κυβέρνηση που έχει σαφή και νωπή λαϊκή εντολή» επισήμανε.

Για την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων που μπορεί από τους δανειστές να θεωρηθούν ως «μονομερείς ενέργειες» ο υπουργός σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απεμπολήσει το δικαίωμά της να νομοθετεί για θέματα εσωτερικής αρμοδιότητας, υπάρχουν κάποια πράγματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική κι αυτά δεν μπαίνουν στο τραπέζι. Υπάρχουν θέματα που άπτονται της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και της ελληνικής κυβέρνησης και η εξαγγελία των νομοσχεδίων δίνει σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε άλλο δανειακή σύμβαση κι άλλο μνημόνιο».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr