Πολιτικό γάμο και σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό γάμο και σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
21

Λίγες ημέρες μετά τη ΔΗΜ.ΑΡ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωση του θυμίζει ότι είναι πάγια θέση του κόμματος η αναγνώριση του δικαιώματος των ομοφυλοφίλων στον πολιτικό γάμο και ενημερώνει ότι καταθέτει πρόταση νόμου για τη θέσπιση νέου συμφώνου συμβίωσης, που θα περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να στηρίξουν την νομοθετική του πρωτοβουλία και την ομοφυλοφιλική κοινότητα να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Για το θέμα αυτό θα διοργανώσει την Πέμπτη 28/11, εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ με τίτλο "Η αριστερά στο πλευρό των ομόφυλων ζευγαριών: Διεύρυνση των δικαιωμάτων – Άρση των διακρίσεων".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου φέρνει ξανά το ελληνικό κοινοβούλιο ενώπιον ενός ζητήματος που θα ήθελε να έχει ξορκίσει οριστικά: την ψήφιση ενός νόμου, όπως ο ν. 3719/2008, που αντί να αίρει κάποιες από τις χρόνιες διακρίσεις ενάντια στους ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, δημιουργούσε νέες.


Δυστυχώς οι νομοθετικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί ως τώρα κινούνται στη λογική του «πολύ λίγο, πολύ αργά». Προτείνουν τη διατήρηση του υπάρχοντος, προβληματικού συμφώνου συμβίωσης (καθώς προβλέπει ελάχιστα ασφαλιστικά, κληρονομικά, φορολογικά κ.λπ. δικαιώματα), εντάσσοντας απλώς σε αυτό τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι εκτός από δίκαιο, σήμερα είναι και κοινοβουλευτικά εφικτό να γίνουν ουσιαστικά βήματα μπροστά. Θεωρούμε θετική την πρόθεση κομμάτων και μεμονωμένων βουλευτών να στηρίξουν την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, τους καλούμε όμως να αναλάβουμε όλοι μαζί μια υψηλότερη πρόκληση για όλους μας.


Καταθέτουμε σήμερα στη Βουλή μια πρόταση νόμου για ένα Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, με πλήρη δικαιώματα (κοινωνικά, θεσμικά, ασφαλιστικά, κληρονομικά κ.λπ.) για όσους το συνάπτουν. Ένα Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης που θα λύνει υπαρκτά προβλήματα, θα καταπολεμά το ρατσισμό και θα δημιουργεί ένα περιβάλλον το οποίο με τη σειρά του θα συμπαρασύρει και άλλες διακρίσεις.


Υπενθυμίζουμε ότι οι εθνικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών ρυθμίζουν με θετικό τρόπο, στην πλειοψηφία τους, την συμβιωτική σχέση ομόφυλων προσώπων, είτε με την πρόβλεψη δυνατότητας σύναψης γάμου (Βέλγιο, Γαλλία, Ισλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο) είτε/και με την πρόβλεψη δυνατότητας σύναψης συμφώνου συμβίωσης (Ανδόρα, Γαλλία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ελβετία, Κροατία), με διαβαθμίσεις και παραλλαγές σε παρεπόμενα δικαιώματα. Μόλις το 2013, η Γαλλία νομοθέτησε και το γάμο μεταξύ ομοφύλων, παρότι από τη δεκαετία του ΄90 ρυθμίζονταν θεσμικά οι συμβιωτικές σχέσεις ομοφύλων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συμβίωσης.
Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν περιορίζεται σε αυτό. Πάγια θέση του κόμματος (η οποία επανεπιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο) είναι η αναγνώριση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο, κάτι για το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα οι απαιτούμενοι συσχετισμοί στη Βουλή. Η πρόταση νόμου που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στη δημιουργία των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων, που θα επιτρέψουν το συντομότερο τη νομική κατοχύρωση του δικαιώματος στο γάμο.


Με την κατάθεση της σημερινής πρότασης νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δημιουργείται η ευκαιρία να κάνουμε όχι ένα αλλά πολλά βήματα μπροστά.


Καλούμε:
- τους βουλευτές όλων των κομμάτων να στηρίξουν αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία και δηλώνουμε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα βελτιώνει το σχέδιο νόμου και θα συμβάλλει στη διεύρυνση των δικαιωμάτων που προβλέπει
- την ομοφυλοφιλική κοινότητα να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να διασφαλίσει αγωνιστικά ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή
- την κοινωνία να πλαισιώσει την πρωτοβουλία αυτή με πολύμορφες δράσεις και εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την αλληλεγγύη προς την ομοφυλοφιλική κοινότητα και θα απομονώνουν ρατσιστικές, σεξιστικές και φανατικές φωνές.
ώστε να εγκριθεί ο νόμος από τη Βουλή, αποτελώντας μια ελπιδοφόρα νίκη μέσα στο ζοφερό περιβάλλον του μνημονιακού αυταρχισμού και μήνυμα διεκδίκησης όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων που σήμερα καταπατούνται ή καταργούνται.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 28/11 ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ειδική εκδήλωση με τίτλο: «Η αριστερά στο πλευρό των ομόφυλων ζευγαριών: Διεύρυνση των δικαιωμάτων – Άρση των διακρίσεων».

- Παρουσίαση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης με πλήρη δικαιώματα
- Συζήτηση για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, 6.30 μ.μ.
Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)".

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Σωστή κίνηση. Η Ελληνική Δεξιά είναι απολύτως αποξενωμένη από τις εξελίξεις στην ΕΕ και λοξοκοιτάει προς το πρότυπο της ακροδεξιάς Αλητείας, όπως η Ρωσία. Οι κρίσιμες στιγμές, δεν είναι ακατάλληλες. Το ερώτημε πρέπει να τεθεί πολυεπίπεδα προς τον Ελληνικό λαό, πώς θέλει να ζει. Ποιό είναι το πρότυπο Πολιτείας που θέλει να ακολουθήσει. Το ρήγμα πρέπει να μεταφερθεί προς τη Δεξιά, γιατί όντως υπάρχει εκεί, αν θέλει να αποτανθεί στον κόσμο που θέλει τις Ευρωπαϊκές Αξίες ή όχι.
Δημήτρη μου τα αριστερά γυαλιά σου είναι πολύ σκούρα , πρόσεχε μην σκοντάψεις...Η αλητεία της ηγετικής ομάδας της Ρωσίας απλώς συνεχίζει {στο πολύ ηπιότερο όμως } την αλητεία των κομμουνιστών που έστελναν στα γκουλάγκ και τα ψυχιατρεία τους ομοφυλόφιλους...Το πρόβλημα της καταπιέσεως των ομοφυλόφιλων δεν είναι ή μάλλον είναι ελάχιστα θέμα "πολιτικής ιδεολογίας" {πολιτικής απάτης μάλλον...} ,είναι πολύ πιο σύνθετο απ'ότι φαίνεται και έρχεται από το παρελθόν της πατριαρχικής κοινωνίας...
Μπερδεύεις νομίζω το ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ. Κλασικό λάθος. Ιδιαίτερα μάλιστα να προσάπτεις στο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για έργα και ημέρες του Σταλινισμού. Επί έτη ο χώρος αυτός ήταν ο μοναδικός που υποστήριζε, κάπως θολά, τα lgbt δικαιώματα. Σήμερα πρέπει να καλωσορίσουμε και άλλους σε αυτές τις Αξίες. Όμως η Δεξιά, όντας πλουραλιστική, πρέπει και αυτή να επιδείξει το γνήσιο Ευρωπαϊσμό της, τον οποίο τόσο συχνά και ανέξοδα -κυρίως ανέξοδα και κούφια- επικαλείται. Να ακούσουμε και από αυτήν μέχρι πού θέλει να πάει. Προς το παρόν, μόνο μέχρι την απώλεια δικαιοδοσίας του ΣΔΟΕ να ελέγχει τους Εκκλησιαστικούς Οργανισμούς. Να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από την ακροδεξιά. Κάτι που δεν έχει κάνει και οι φερέλπιδες ψηφοφόροι της δεν της το ζητούν.
Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ γι αυτή τους τη ρωτογουλία. Καλό είναι να θυμούνται που και που πως η Αριστερά υπάρχει για να προστατεύει τους αδύναμους και τις μειονότητες κι όχι τους βολεμένους...
Ο κλασικός Τσίπρας, ο κλασικός ΣΥΡΙΖΑ: αποφασισμένος να μην κυβερνήσει, ανακοινώνει, αυτό που ξέρει ότι θα σχολιαστεί άσχημα ή τουλάχιστον δεν θα κερδίσει και άλλους "νοικοκυραίους". Εξάλλου, οι ψήφοι ομοφυλοφίλων στον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν, ενώ, από όσους ψηφίζουν άλλα κόμματα, λίγοι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ λόγω αυτής της εξαγγελίας, διότι κανείς απ´αυτούς δεν θα προχωρήσει ΠΟΤΕ, για διάφορουσ λόγουσ, σε σύμφωνο συμβίωσης με το ομόφυλο ταίρι του.
Οι ψήφοι των ομοφυλόφιλων στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν ???...Τι λες ? Πού το είδες αυτό ?Εγώ εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα έχω εξάγει από τον κύκλο των γκέι φίλων και γνωστών μου.Πολύ λίγοι ψηφιζαν αυτό το κόμμα και όχι τυχαία ,αλλά επειδή δεν τους έπειθαν τα μασημένα λόγια του επί του θέματος των γκέι δικαιωμάτων.Όμως σε διαβεβαιώνω ότι με την γενναία αυτή πρότασή νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει σχεδόν όλες τις "γκέι" ψήφους και είναι κρίσιμος ο αριθμός τους ...Και μην είσαι τόσο βέβαιος ότι οι "νυκοκυραίοι" θα στενοχωρηθούν αν οι γκέι μπορούν να ζουν επιτέλους σε αναγνωρισμένα από την Πολιτεία ζευγάρια.Άλλωστε οι γκέι άντρες και γυναίκες δεν είναι μανιτάρια που φύτρωσαν τυχαίως ,ανήκουν σε οικογένειες "νοικοκυραίων" που θα ευχαριστηθούν να δουν τα γκέι παιδιά τους πιο προστατευμένα και πιο ευτυχισμένα!
Συγνώμη, αλλά που ζεις??Καταρχάς, ως προς το που πηγαίνουν οι ψήφοι των γκέι, μια δημοσκόπηση στο site που βρισκόμαστεε θα αρκούσε.Ως προς το ότι οι ''νοικοκυραίοι'' θα χαρούνε γιατι θα δουν επιτέλους την κόρη τους Μαρία αποκαταστημένη με την Χριστίνα και τον γιο τους Τάσο ''προστατευμένο'' και ''ευτυχισμένο'' με τον Γιώργο, συγνώμη και πάλι αλλά... ΠΟΥ ΖΕΙΣ??? (μιλάω πάντα για την πλειονότητα του πληθυσμού, οκ?)
οι νοικοκυραίοι άμα συνεχίζουν να αναζητούν υποκρισία και τα ψέμματα που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, γιατί όλα έχουν μια σχέση μεταξύ τους, τότε να μήν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ τους αξίζει ΝΔ ΠΑΣΟΚ...Όταν έχεις κάποιες αρχές είναι υποχέωση σου να της τηρείς με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος...
Μια κατακλείδα, περί "υφαρπαγής της ψήφου" : ήρθε κανένας να σου υφαρπάξει την ψήφο, τόσα χρόνια, αγαπητέ Έλληνα συν-ομοφυλόφιλε συμπολίτη; Τσάμπα την έδινες. Παραιτημένος από κάθε αίτημα, έως και ευχαριστημένος, κατόπιν χρόνιου πειθαναγκασμού, ότι αυτή είναι η θέση σου. Συνεκπροσωπήθηκες με άλλους πολίτες, με τέτοιες απόψεις και εν τέλει τέτοιες πολιτικές πρακτικές για σένα, που δεν μπορεί, είτε εσύ, είτε αυτοί έκαναν λάθος. Γιατί για να συνεκπροσωπείσαι, πρέπει έστω μερικώς κάποια αιτήματα να περνούν... Ήδη αντιλαμβάνεσαι ότι το λάθος το έκανες εσύ.Έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ επί έτη και Ο-Π και ΔΗΜ ΑΡ τελευταία, βλέπω πιθανή και τη Δράση - ΦΣ, υπό άλλη οπτική γνωνία και πάντα προτιμώ η πολιτική μου απόφαση να λαμβάνεται ως μια διαρκής διεργασία. Έτσι δε θα σου πώ τί να ψηφίσεις. Αλλά θα σου πω να δεις, ποιοί επί τέλους παραμένουν πεισματικά αποξενωμένοι από κάθε σύγκλιση με τα ισχύοντα στην ΕΕ. Μην αυτοπυροβολήσαι. Κάνε κάποια άλλη, από τις υπάρχουσες επιλογές. Κι εκείνοι κάποιον επιλέγουν να εκπροσωπήσουν, κάποιες άλλες ψήφους να "υφαρπάξουν". Εκείνων που σε μισούν. Έκαναν τις επιλογές τους. Με το ζόρι θα πας σε ένα πάρτυ που δε σε προσκαλούν και σε περιγελούν;
Άσε φίλε είσαι φαίνεται φρέσκος ...Άλλα μας διηγούνται οι παλιότεροι γκέι που είχαν εξαπατηθεί πολλάκις ,ήδη από τη δεκαετία του 80 ,από τα κόμματα της ανανεωτικής Αριστεράς...Λόγια λόγια λόγια , δούλεμα στο φούλ και πράξεις μηδέν ή περίπου μηδέν...Τώρα για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στη Βουλή το θέμα των γκέι δικαιωμάτων και κυρίως στη σωστή τους βάση .Πιστεύω ότι θα έχει δικαιωματικά την πλήρη υποστήριξη των γκέι πολιτών ,όπου κι αν "ανήκουν" πολιτικά.Το θέμα πάντως δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικής αντιπαλότητας {και πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλα τα κόμματα να ανταποκριθούν θετικά}, διότι δεν έχομε καμιά διάθεση να δούμε πρωτόφαντες μαζικές ρατσιστικές διαδηλώσεις.Ας μην ξεχνάμε τις φρικιαστικές, σκοταδιστικές διαδηλώσεις στη Γαλλία {πού στη Γαλλία!!!} λόγω πρωτίστως των ατυχών χειρισμών του σοσιαλιστικού κόμματος.
Φίλε που υπογράφεις με αραβικό όνομα ,προφανώς δεν έχεις σχέση με την γκέι κοινότητα.Η είσαι εμπαθής για προσωπικούς σου λόγους."Κανείς γκέι δεν θα προχωρήσει ποτέ σε σύμφωνο συμβίωσης" ????...Ενας ψυχολόγος θα μπορούσε να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα ψυχικά σου τραύματα και μη σκας αν και πότε οι γκέι παντρευτούμε μεταξύ μας ή με αρειανούς .Πρόβλημά μας είναι στην τελική.Τι ζόρι τραβάς για το τι θα κάνουμε εμείς στη ζωή μας?
(Φέρελπι, σου απαντάω στο σχόλιο που είναι από κάτω, που ανέβηκε 22:06 και απαντάει με τη σειρά του σε δικό μου σχόλιο, αλλα δεν απάντησες εκει που επρεπε και τωρα μπερδευτηκαμε)Λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε: αν διαβάσεις καλά το ποστο μου, θα καταλάβεις ελπίζω τι εννοώ, αλλά να το κάνω λιανά: αυτό που λέω είναι ότι οι πλειψηφία των γκέι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον οι πιο outspoken, οι πιο νέοι και οι πιο συνειδητοποιημένοι. Αυτοί για μένα είναι πιθανότερο να προχωρήσουν σε Σύμφωνο Συμβίωσης. Από τους υπόλοιπους γκέι, ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, η συντριπτική πλειονότητα δύσκολα θα αλλάξει την ψήφο της για να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ απλά επειδή έταξε Σύμφωνο Συμβίωσης, γιατί εκ των πραγμάτων είναι περισσότερο συντηρητικοί, δεν είναι out, και δύσκολο μου φαίνεται να είναι κάποιος ΝΔ, γκέι και να κάνει και Σύμφωνο Συμβίωσης. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ, ή, άντε για να μην είμαι απόλυτος, το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο.Αυτά είχα να σου πω. Μην παίρνεις φωτιά τόσο εύκολα και μην στέλνεις τον κόσμο στους ψυχολόγους τόσο γρήγορα.Να σαι καλά.
Το θεμα δεν τιθεται τωρα για πρωτη φορα στη βουλη. Το εθεσε το πασοκ το 2008, αλλα μετα το ξεχασε. Πανε αρκετα χρονια και η προοδος ειναι πολυ μικρη.ΔΕΝ υποστηριζουν οι γκέι στην Ελλαδα, τα κομματα που ειναι υπερ τους, Ψηφιζουν με τελειως άλλα κριτηρια. Το μένος των δεξιων (γκέι) εναντιον του Συριζα ειναι ιδιο και απαραλλαχτο. Εδω ειπαμε ψηφιζουν και ΧΑ...τρέλα.Στη Γαλλια το 65% του πληθυσμου ηταν υπερ των γκέι γαμων. Τις διαδηλωσεις οργανωσαν φανατικοι ακροδεξιοι και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ καθολικοι. Ειναι γνωστός ο φανατισμός αυτων των ομαδων, και οντως ηταν εκπληξη για τη Γαλλια, αλλα δεν αλλαζει τη γενικη εικονα της χωρας.
Ασχετο. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν συμπεριλαμβάνονται στο "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" που κατατέθηκε στη Βουλή οι διακρίσεις λόγω γενετήσιου προσανατολισμού; Σε ενα κρατος όπου καθημερινα εξυβρίζεται κάθε λογής διαφορετικότητα (φυλετική ή σεξουαλικού προσανατολισμού) και που τόσες φορές έχει καταδικαστεί από διεθνή δικαστήρια και καταγγελθεί από διεθνείς οργανισμούς για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα μία φορά αναδεικνύει το πιο ακραίο ρατσιστικο του πρόσωπο. Ντροπη για αλλη μια φορα.
Δια στόματος ποιού κόμματος δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η πρόταση αυτή; Στην Ελλάδα του σήμερα πάλι καλά να λέμε που ( και αν υποθέσουμε τίποτα απ αυτά δεν θα υλοποιηθεί) τίθεται το ζήτημα για άλλη μια φορά στη βουλή.Ας μην ξεχνάμε ότι αποκτούμε ένα δικαίωμα άμα η πλειονότητα είναι έτοιμη να το δεχτεί.Όχι επειδή μας σεβάστηκε ξαφνικά αλλά επειδή πρέπει να μας ανέχτεί,όπως πρέπει να συμβαίνει σε μια Δημοκρατία.Και μόνο με συνεχείς προσπάθειες μπορεί κάποτε να λυθεί το ζήτημα.Μία και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.Και αυτό το χαιρετώ.
Εγκρίνω και επαυξάνω και μπράβο με θαυμαστικό ...αλλά ελπίζω να μην είναι προεκλογικό τέχνασμα {αλά ΠΑΣΟΚ-Γιωργάκη ...} υφαρπαγής της ψήφου των γκέι αντρών και γυναικών ,που σημειωτέον ψηφίζουν από άκρα δεξιά {ναι , ναι ακριβώς όπως το γράφω υπάρχουν και εθνικιστές ομοφυλόφιλοι } μέχρι και άκρα αριστερά...Μιλάμε για ένα 3 έως 5 τοις εκατό του πληθυσμού και το ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΟ αυτό ποσοστό είναι πολύ χρήσιμο και ...κρίσιμο για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ίδωμεν...
Όχι, θα έχει η Ευρωζώνη Υπουργούς και Πρωθυπουργούς παντρεμένους με άντρες και εμείς εδώ θα είμαστε Τζαμαχιρία. Ορίστε μας. Οι τύποι του Χυτηρίου πρέπει να αντιμετωπιστούν ποινικώς. Δεν έχουν τέτοιες δικαιοδοσίες.
Τουλάχιστον αυτοί αναγνωρίζουν ότι το υπάρχον σύμφωνο είναι για πέταμα...http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=13748949Βεβαίως από προτάσεις όσο είμαστε στην αντιπολίτευση πάμε καλά. Θυμίζω και την παλιότερη αντίστοιχη πρόταση του ΠΑΣΟΚ την οποία "ξέχασε" όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση.http://grsamsa.blogspot.gr/2009/07/blog-post_9718.html
Επίσης καλό θα ήταν να μας έλεγαν ποιοι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση που ετοιμάζουν. Θα είναι ο κ. Τσίπρας και άλλα προβεβλημένα στελέχη; Γιατί θυμάμαι τότε το ΠΑΣΟΚ το είχε αναθέσει στην ...Καϊλή.