Κανένας βουλευτής δεν έχει προθυμοποιηθεί να προωθήσει την τροπολογία για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές στους ιστορικούς κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων» από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στις 12 Φεβρουαρίου του 2012.

 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η τροπολογία με έτοιμο κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια για τα κτήρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, παραμένει στον προθάλαμο της Βουλής από τον περασμένο Ιούλιο.

 

Το σχέδιο τροπολογίας προβλέπει ότι «για τα ακίνητα που έχουν συνολική ζημιά άνω των 15.000 ευρώ, στην περίπτωση που αυτά παρουσιάζουν εικόνα ολικής καταστροφής (...) η σχετική αποζημίωση υπολογίζεται με βάση ενιαία τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο επιφανείας». Το σχέδιο τροπολογίας προβλέπει επίσης ότι τυχόν ασφαλιστικές αποζημιώσεις που καταβάλλονται απομειώνουν ισόποσα το ποσό της δικαιούμενης αποζημίωσης.

 

Η κύρωση της τροπολογίας θα απελευθερώσει του απαραίτητους πόρους για να αρχίσουν οι εργασίες - αυτή τη στιγμή χρειάζονται 300.000 ευρώ για τα έργα στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr