Την άρση ασυλίας των 6 της Χ.Α. αποφάσισε η Βουλή

Την άρση ασυλίας των 6 της Χ.Α. αποφάσισε η Βουλή Facebook Twitter
0

UPDATE:

Στη διάθεση της δικαιοσύνης βρίσκονται οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές, μετά την απόφαση για άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή.

 

Πρόκειται για τους Ευστάθιο Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

 

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής από τις 11 το μεσημέρι και δεν διήρκεσε πολύ. Ακολούθησε ψηφοφορία, όπου αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών.

 

Στην Ολομέλεια μίλησαν, από τους 6, οι  Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, ενώ δεν θέλησαν να μιλήσουν Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, και Γιώργος Γερμενής.

 

Οσον αφορά τους Κασιδιάρη και  Παναγιώταρο, έκαναν λόγο για «σκευωρία σε βάρος τους». Ο Η. Κασιδιάρης μάλιστα είε ότι η Χ.Α δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για να μην νομιμοποιήσει την κατάλυση του πολιτεύματος που επιχειρείται με τις διώξεις σε βάρος της ΧΑ.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί ήδη την άρση της ασυλίας των έξι και Ολομέλεια σήμερα είχε την τελική κρίση.

Άρση ασυλίας αποφασίστηκε επίσης και για τους βουλευτές Μ. Ταμήλο της Ν.Δ. και Χ. Κέλλα της Ν.Δ. Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Αμανατίδη τάχθηκε η Βουλή, καθώς η πρόταση πήρε μόνο 4 θετικές ψήφους.


Update: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των 6 της Χρυσής Αυγής. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η καταμέτρηση των ψήφων.


Αυτή την ώρα η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των 6 βουλευτών της Χ.Α. εκ των οποίων τέσσερις τοποθετήθηκαν επί του αιτήματος, όπως είχαν δικαίωμα. Δεν θέλησαν να κάνουν χρήση της δυνατότητας να μιλήσουν οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, και Γιώργος Γερμενής.

Η Κ.Ο. της Χ.Α. αποχώρησε αμέσως μετά από την αίθουσα και δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM