Υπ. Παιδείας: Στις 11:30 η παρουσίαση του ν/σ για πανεπιστήμια και πανελλαδικές

Υπ. Παιδείας: Στις 11:30 η παρουσίαση του ν/σ για πανεπιστήμια και πανελλαδικές Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
0

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί σήμερα στις 11:30 το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 11:30 το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα αναλύσει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, ανάμεσά τους και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα αναφερθεί στην ομάδα ΟΠΠΙ, (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος).

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν και οι υφυπουργοί Παιδείας Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος που θα μιλήσουν για θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας, μετά και την επιστροφή των μαθητών του δημοτικού και των νηπιαγωγείων στις σχολικές αίθουσες μετά από δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την ίδρυση ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημίων ξεκινώντας πρώτα από κεντρικά ιδρύματα όπως το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το ΑΠΘ. Για το θέμα αυτό υπάρχουν αντιδράσεις από τα περισσότερα πανεπιστήμια, καθώς οι πρυτάνεις επιμένουν ότι το Σώμα πρέπει να υπάγεται απευθείας στα ακαδημαϊκά όργανα και όχι στην Ελληνικά Αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», μέχρι στιγμής το Σώμα θα περιπολεί μέσα στον χώρο των ιδρυμάτων και σε περίπτωση «ύποπτων» ενεργειών θα επικοινωνεί με την ΕΛΑΣ και θα λαμβάνει οδηγίες για το πώς θα αντιδράσει. Σύντομα θα προσληφθούν αστυνομικοί με διαδικασίες εξπρές και θα λάβουν εκπαίδευση όμοια με εκείνη των ειδικών φρουρών και επιπλέον εκπαίδευση προσαρμοσμένη στα καθήκοντά τους. Μόλις, μάλιστα, θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί και η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1.000 ατόμων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM