«Επιχείρηση Ελευθερία»: Ξεκινά τα επόμενα 24ωρα το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού

«Επιχείρηση Ελευθερία»: Ξεκινά τα επόμενα 24ωρα το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού Facebook Twitter
«Επιχείρηση Ελευθερία»: Ξεκινά τα επόμενα 24ωρα το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού (GETTY IMAGES)
0

Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ελευθερία» αναμένεται να ξεκινήσει τα επόμενα 24ωρα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκοπός είναι να θωρακιστεί ο πληθυσμός από τον κορωνοϊό και να φτάσει το εμβόλιο «σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια «σύνθετη άσκηση» και μίλησε για τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τις 65 κινητές μονάδες, ενώ τόνισε ότι «ίσως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός να δώσει την έγκριση μία εβδομάδα νωρίτερα, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την άσκηση».

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επικοινωνιακή εκστρατεία όπου θα αξιοποιήσει τους πάντες, κάνοντας αναφορά και στους φαρμακοποιούς που θα βοηθήσουν και στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό.

«Θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι' αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο».

Κατέληξε δε, σημειώνοντας πως ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους.

«Την ελευθερία μας και γι' αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια την ελευθερία μας ως έθνος.

»Είναι στο χέρι σας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM