Τα σενάρια για τη διάρκεια του lockdown- Τι δήλωσε ο Πέτσας

Τα σενάρια για τη διάρκεια του lockdown- Τι δήλωσε ο Πέτσας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Την άποψη πως αν τηρηθούν τα μέτρα τρεις εβδομάδες lockdown θα είναι επαρκείς, εξέφρασε σήμερα Κυριακή ο Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «κανείς δεν θέλει αυτή την κατάσταση της πανδημίας, όμως πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Την ημέρα που έγινε η εισήγηση για την κήρυξη καθολικού lockdown, ο πρωθυπουργός πήρε την σχετική απόφαση. Έχει μεγάλη σημασία η ταχύτητα στη λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων, ακόμη κι όταν τα στοιχεία δεν θα τη δικαιολογούσαν. Για να είμαστε μπροστά από την εξέλιξη και να προλάβουμε και τα κρούσματα και τους θανάτους».

Παράλληλα, μιλώντας στο OPEN TV, εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για το ότι «αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, οι τρεις εβδομάδες θα επαρκούν. Εάν έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε σταδιακά πιο γρήγορα σχολεία ή λιανεμπόριο, για παράδειγμα, τότε θα σταματήσουν να υπάρχουν και τα sms. Αν δεν μπορέσουμε τότε μπορεί να είναι μεγαλύτερο το διάστημα που θα χρειαστεί για κάποιες δραστηριότητες να έχουμε τα sms».

«Τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που ίσχυαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, υπάρχει αρκετά μεγαλύτερη ευελιξία σε πολλά ζητήματα. Μεταξύ αυτών είναι και οι μετακινήσεις, βασική φιλοσοφία είναι, ότι μένουμε εντός των ορίων του Νομού μας. Γιατί ο βασικός εχθρός που τρέφει τον κορωνοϊό και τη διασπορά του είναι η κινητικότητα», ανέφερε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος. 

Εκτιμήσεις για το εμβόλιο

 

«Η πολιτική "ακορντεόν" θα εξαρτάται πάντα από τις αντοχές του Συστήματος Υγείας και το πόσο βαρύ είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας πως ο ορίζοντας για να σχεδιάσει κανείς τα επόμενα βήματα εξαρτάται από την πρόοδο στα εμβόλια και τη φαρμακευτική αγωγή. «Ευτυχώς, τα εμβόλια όλων των εταιρειών, όχι μόνο της AstraZeneca, αλλά και της Pfizer, της Johnson & Johnson, αλλά και των υπολοίπων πηγαίνουν καλά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Άρα τέλος του έτους, αρχές του επόμενου θα υπάρξουν τα πρώτα εμβόλια και για τη χώρα μας.»

«Η φαρμακευτική αγωγή που έχει φανεί και στην Αμερική και στην Ευρώπη ότι είναι η καλύτερη και η πιο αποτελεσματική στα πρώιμα στάδια του ιού, υπάρχει διαθέσιμη και στη χώρα μας. Άρα ο συνδυασμός αυτών των δύο, μπορεί να φέρει έναν ορατό ορίζοντα. Και σε αυτό θα στηριχθεί η στρατηγική μας.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM