Υπέρ της μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού τάσσονται τρεις στους τέσσερις Έλληνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για τον κορωνοϊό, τα ελληνοτουρκικά και την πρόθεση ψήφου.

 

Παράλληλα, οχτώ στους δέκα κατοίκους της Αττικής δηλώνουν ότι ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξάπλωση του ιού, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα την ίδια απάντηση δίνουν έξι στους δέκα πολίτες.

 

Πρόθεση ψήφου

 

Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 16,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 23%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

 

Για την μάσκα

 

Η δημοσκόπηση σκιαγραφεί μια διαφοροποίηση στις απόψεις για την μάσκα, που φαίνεται να συνδέεται με την ηλικία, καθώς το ποσοστό των νέων ηλικίας 17 έως 29 ετών που τάσσεται υπέρ της μάσκας είναι το χαμηλότερο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

 

Συνολικά, το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, (το 56% απαντά «σίγουρα ναι» και το 18% «μάλλον ναι») ενώ, στον αντίποδα, σχεδόν ένας στους πέντε (19%) απαντά ότι δεν έχει πειστεί για τη μάσκα.

 

 

 

Ανά ηλικιακή ομάδα

-Οι ερωτηθέντες ηλικίας 17-29 ετών δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον ή σίγουρα πεισθεί» σε ποσοστό 61%. Το 22% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι», ενώ το 17% του δείγματος δηλώνει πως είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν απαντά

-Στην ηλικιακή ομάδα 30–44 ετών, το 68% δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί και το 29% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι».

-Στην ηλικιακή ομάδα 45–59 ετών, το 75% δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί και το 19% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι».

 -Στην ηλικιακή ομάδα 60 ετών και άνω, το 85% δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, το 10% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι» ενώ το 5% δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

 

Ανησυχία στην Αττική

Στην περιφέρεια Αττικής το 77% του δείγματος ανησυχεί αρκετά έως πολύ για τον κορωνοϊό, «μέτρια ανησυχία» εκφράζει το 13%, το 7% απαντά ότι ανησυχεί από «λίγο ελάχιστα έως καθόλου», ενώ το 3% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα το 60% των ερωτώμενων ανησυχεί αρκετά έως πολύ για τον κορωνοϊό, μέτρια το 20%, ελάχιστα έως καθόλου το 13%, και το 7% «δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.»

 

Ελληνοτουρκικά


Έξι στους δέκα πολίτες υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση στα ελληνοτουρκικά και μόλις ένας στους 10 δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Άγκυρα έχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης.


Σχεδόν έξι στους δέκα (58%) αξιολογούν αρνητικά τη γερμανική στάση στα ελληνοτουρκικά ενώ το 76% επικροτεί τη γαλλική στάση.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr