Δημοσκόπηση: 3 στους 4 υπέρ της μάσκας - Στο 16,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: 3 στους 4 υπέρ της μάσκας - Στο 16,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Υπέρ της μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού τάσσονται τρεις στους τέσσερις Έλληνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για τον κορωνοϊό, τα ελληνοτουρκικά και την πρόθεση ψήφου.

Παράλληλα, οχτώ στους δέκα κατοίκους της Αττικής δηλώνουν ότι ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξάπλωση του ιού, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα την ίδια απάντηση δίνουν έξι στους δέκα πολίτες.

Πρόθεση ψήφου

 

Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 16,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 23%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Για την μάσκα

Η δημοσκόπηση σκιαγραφεί μια διαφοροποίηση στις απόψεις για την μάσκα, που φαίνεται να συνδέεται με την ηλικία, καθώς το ποσοστό των νέων ηλικίας 17 έως 29 ετών που τάσσεται υπέρ της μάσκας είναι το χαμηλότερο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Συνολικά, το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, (το 56% απαντά «σίγουρα ναι» και το 18% «μάλλον ναι») ενώ, στον αντίποδα, σχεδόν ένας στους πέντε (19%) απαντά ότι δεν έχει πειστεί για τη μάσκα.

Δημοσκόπηση: 3 στους 4 υπέρ της μάσκας - Στο 16,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Ανά ηλικιακή ομάδα

-Οι ερωτηθέντες ηλικίας 17-29 ετών δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον ή σίγουρα πεισθεί» σε ποσοστό 61%. Το 22% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι», ενώ το 17% του δείγματος δηλώνει πως είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν απαντά

-Στην ηλικιακή ομάδα 30–44 ετών, το 68% δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί και το 29% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι».

-Στην ηλικιακή ομάδα 45–59 ετών, το 75% δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί και το 19% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι».

 -Στην ηλικιακή ομάδα 60 ετών και άνω, το 85% δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, το 10% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι» ενώ το 5% δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Ανησυχία στην Αττική

Στην περιφέρεια Αττικής το 77% του δείγματος ανησυχεί αρκετά έως πολύ για τον κορωνοϊό, «μέτρια ανησυχία» εκφράζει το 13%, το 7% απαντά ότι ανησυχεί από «λίγο ελάχιστα έως καθόλου», ενώ το 3% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στην υπόλοιπη Ελλάδα το 60% των ερωτώμενων ανησυχεί αρκετά έως πολύ για τον κορωνοϊό, μέτρια το 20%, ελάχιστα έως καθόλου το 13%, και το 7% «δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.»

Ελληνοτουρκικά


Έξι στους δέκα πολίτες υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση στα ελληνοτουρκικά και μόλις ένας στους 10 δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Άγκυρα έχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης.


Σχεδόν έξι στους δέκα (58%) αξιολογούν αρνητικά τη γερμανική στάση στα ελληνοτουρκικά ενώ το 76% επικροτεί τη γαλλική στάση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM