Πόθεν έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των πολιτικών - Αναλυτική λίστα

Πόθεν έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των πολιτικών - Αναλυτική λίστα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, βουλευτών και ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων.

Συνολικά η Βουλή δημοσίευσε 1.072 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης βουλευτών αλλά και όσων άλλων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση - υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, περιφερειαρχών, δημάρχων και των οικονομικών διαχειριστών των κομμάτων.

Οι δηλώσεις αφορούν το 2019 για χρήση του 2018 και, όπως υπογράμμισε η αρμόδια επιτροπή, οι δηλώσεις δημοσιεύτηκαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές. Οι δηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων «για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής».

Το εισόδημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για το 2018, εισοδήματα 35.964,24 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση, 10.000 ευρώ από ακίνητα και 1.159,56 ευρώ από άλλες περιπτώσεις. Παράλληλα εμφανίζει να έχει δεχτεί δάνει 150.000 από την αδελφή του Αλεξάνδρα Μητσοτάκη - Γκουρντέν.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 41.346,24 ευρώ, 30.500 ευρώ από ακίνητα και 4,1 ευρώ από μερίσματα και τόκους.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κάτοχος μεριδίων αποτίμησης 16.322,44 δολαρίων ΗΠΑ και 7.748,42 ευρώ ενώ η σύζυγος του δηλώνει για το 2018 τρεις θυρίδες σε τράπεζα οι οποίες είχαν μισθωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες ύψους 1.081 ευρώ και 547 δολαρίων ΗΠΑ. Η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει σε ελληνικές και ξένες τράπεζες καταθέσεις ύψους 182.940 δολαρίων ΗΠΑ, 285.751 ευρώ ενώ μηδενικοί είναι λογαριασμοί που διατηρούσε σε ελβετικό φράγκο.

Στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας σημειώνονται συνολικά 32 εγγραφές. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει μεταξύ άλλων τρεις μονοκατοικίες , μία 196 τετραγωνικών στη Γλυφάδα, μία 169 τετραγωνικών επίσης στη Γλυφάδα και μία 733 τετραγωνικών στα Χανιά σε Γλυφάδα και Χανιά.

Η κα. Γκραμπόφσκι δηλώνει μονοκατοικία 520 τ.μ στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαμέρισμα 240 τ.μ στην Αθήνα, μονοκατοικία 415 τ.μ στις Κυκλάδες ενώ το ζεύγος δηλώνει δενδροκαλλιέργειες και καλλιέργειες στην Κρήτη και στις Κυκλάδες. Οι οικίες σε Γλυφάδα, Χανιά και Κυκλάδες διαθέτουν απο μια πισίνα.

Όσον αφορά στα οχήματα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ιδιοκτήτης ενός φορτηγού και 4 Ι.Χ. ενώ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλώνει στην κατοχή της 2 Ι.Χ.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συμμετοχή στην επιχείρηση Κήρυξ Χανιών ενώ η κα Γκραμπόφσκι δηλώνει τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις ZEUS& ΔΙΟΝΕ Α.Ε και στην Μ.ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Αναλυτικά το πόθεν έσχες του ζεύγους με τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία εδώ

Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα

 

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εισοδήματα ύψους 33.909,24 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και αποζημίωση πρωθυπουργού και 1.125 ευρώ από ακίνητα. Η Μπέτυ Μπαζιάνα δήλωσε 19.654 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες. Το συνολικό εισόδημα του πρώην πρωθυπουργικού ζεύγους δεν εμφανίζει διακυμάνσεις σε σχέση με την αντίστοιχη δήλωση του 2017. Η κυρία Μπαζιάνα διατηρεί την τραπεζική θυρίδα που άνοιξε το 2013 στην Εθνική Τράπεζα.

Συνολικά οι αποταμιεύσεις τους ανέρχονται περίπου σε 113.414 ευρώ έναντι περίπου 88.848 ευρώ το 2017. Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζει αποταμιεύσεις 41.163 ευρώ, η σύντροφός του σχεδόν 28.000 ευρώ ενώ μαζί με τον γιο τους Φοίβο – Παύλο διαθέτουν άλλα 45.207 ευρώ.


Σταθερή εμφανίζεται η ακίνητη περιουσία με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα (Κυψέλη) και την κα. Μπαζιάνα οικόπεδο 292 τ.μ. στην Αρτέμιδα.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας διατηρεί στην κατοχή του μηχανή 652 κ.ε. που απέκτησε το 2007 έναντι 7.200 ευρώ και η σύντροφός του ΙΧ 1.248 κ.ε. που απέκτησε το 2013 έναντι 14.168 ευρώ. 

Αναλυτικά το πόθεν έσχες του ζεύγους με τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία εδώ.

Αναλυτικά η λίστα με τα στοιχεία για όλους τους πολιτικούς εδώ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM