Στη Λιβύη εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας - Πληροφορίες για συνάντηση με Χάφταρ

Στη Λιβύη εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας - Πληροφορίες για συνάντηση με Χάφταρ Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναχώρησε σήμερα εκτάκτως για την Λιβύη, όπου και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Έλληνας υπουργός έφυγε με το κυβερνητικό αεροσκάφος Gulf Stream, περίπου στις 10:00π.μ από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη. Πληροφορίες που μεταδίδουν αραβόφωνοι και λιβυκοί λογαριασμοί στα social media αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν τα περί συνάντησης.

Οι διαφαινόμενες εξελίξεις ακολουθούν την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία εκφράζει την ανησυχία των ΗΠΑ για την ενδεχόμενη ενεργοποίηση της συμφωνίας για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία που υπέγραψε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης αποφάσισε την ενεργοποίηση του μνημονίου και, χθες, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τη συμφωνία συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα και τον τομέα της ασφάλειας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας από την Τουρκία στην κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ. Άλλωστε η Άγκυρα έχει ήδη στείλει στρατιωτικά εφόδια στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ, σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα: Ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων από τη Λιβύη στην Τουρκία

Πριν λίγα 24ωρα, αποκαλύφθηκαν οικονομικές συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, από ντοκουμέντα που έφερε στο φως η αντιπολίτευση του λιβυκού κράτους. Οχτώ έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης δείχνουν ροή τεράστιων χρηματικών ποσών προς την Τουρκία, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 570 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη συναλλαγή γίνεται στις 13 Μαΐου και η τελευταία στις 3 Νοεμβρίου.

Απευθείας σύνδεση με τον Ερντογάν

 

Οι επίμαχες πληρωμές καταλήγουν στην εταιρεία SSTEK, δηλαδή την Τουρκική Εταιρεία Κυβερνοασφάλειας. Πρόκειται για την εταιρεία παραγωγής συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και υπάγεται στη γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, που με τη σειρά της υπάγεται στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας - δηλαδή απευθείας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ο φασίστας κατά τους αριστερούς Δένδιας, τρέχει για να θωρακίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της χώρας.Είναι ένας από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης και σίγουρα θα τον ήθελα και για παραπάνω.Εύγε!