Στη Λιβύη εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας - Πληροφορίες για συνάντηση με Χάφταρ

Στη Λιβύη εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας - Πληροφορίες για συνάντηση με Χάφταρ Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναχώρησε σήμερα εκτάκτως για την Λιβύη, όπου και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Έλληνας υπουργός έφυγε με το κυβερνητικό αεροσκάφος Gulf Stream, περίπου στις 10:00π.μ από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη. Πληροφορίες που μεταδίδουν αραβόφωνοι και λιβυκοί λογαριασμοί στα social media αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν τα περί συνάντησης.

Οι διαφαινόμενες εξελίξεις ακολουθούν την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία εκφράζει την ανησυχία των ΗΠΑ για την ενδεχόμενη ενεργοποίηση της συμφωνίας για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία που υπέγραψε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης αποφάσισε την ενεργοποίηση του μνημονίου και, χθες, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τη συμφωνία συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα και τον τομέα της ασφάλειας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας από την Τουρκία στην κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ. Άλλωστε η Άγκυρα έχει ήδη στείλει στρατιωτικά εφόδια στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ, σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα: Ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων από τη Λιβύη στην Τουρκία

Πριν λίγα 24ωρα, αποκαλύφθηκαν οικονομικές συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, από ντοκουμέντα που έφερε στο φως η αντιπολίτευση του λιβυκού κράτους. Οχτώ έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης δείχνουν ροή τεράστιων χρηματικών ποσών προς την Τουρκία, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 570 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη συναλλαγή γίνεται στις 13 Μαΐου και η τελευταία στις 3 Νοεμβρίου.

Απευθείας σύνδεση με τον Ερντογάν

 

Οι επίμαχες πληρωμές καταλήγουν στην εταιρεία SSTEK, δηλαδή την Τουρκική Εταιρεία Κυβερνοασφάλειας. Πρόκειται για την εταιρεία παραγωγής συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και υπάγεται στη γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, που με τη σειρά της υπάγεται στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας - δηλαδή απευθείας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο φασίστας κατά τους αριστερούς Δένδιας, τρέχει για να θωρακίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της χώρας.Είναι ένας από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης και σίγουρα θα τον ήθελα και για παραπάνω.Εύγε!