Μητσοτάκης: Όσοι αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα βρουν απέναντί τους την ΕΕ

Μητσοτάκης: Όσοι αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα βρουν απέναντί τους την ΕΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Σήμερα, είμαστε πλέον έτοιμοι για μια νέα εθνική προσπάθεια, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, ενώ έδωσε το δικό του μήνυμα προς την Άγκυρα για την τουρκική προκλητικότητα.

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε και η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση το ψέμα και την μιζέρια , ανέφερε και τόνισε πως η «ΝΔ έχει την πολιτική υπεροχή συσπειρώνοντας τα πιο δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας Το κόμμα μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα, ανασυγκροτήθηκε: Ο κομματικός της κορμός αποτελείται, πλέον, από νέα στελέχη εκλεγμένα από τη βάση. Το μήνυμά μας θα είναι ένα: Νέοι ορίζοντες για μία νέα Ελλάδα! Νέες απαντήσεις από νέα μυαλά».

Έχουμε ψηφίσει στις πρώτες 130 μέρες, 25 νόμους και τη Συνταγματική αναθεώρηση, είπε ο πρωθυπουργός στο Συνέδριο της ΝΔ, και τόνισε ότι οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερους φόρους με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ ένα χρόνο νωρίτερα απ΄ ότι είχε υποσχεθεί μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ 22% για όλους.

Αναφέρθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ και σημείωσε «Ο ιδεολογικός πυρήνας με τα δύο του συστατικά - την ατομική ελευθερία και την κοινωνική φροντίδα- είναι που τροφοδοτεί την διαρκή μας ανανέωση».

«Πρέπει όλοι να πετάξουν την αρχαία σκουριά των κούφιων λόγων και διλήμματα που δεν έχουν νόημα στη σύγχρονη εποχή όπως καλός κρατισμός ή κακή αγορά» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως «ευθύνη μου είναι να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνον αυτών που μας ψήφισαν».

Η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική και η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης

 

Είπαμε ότι θα απελευθερώσουμε τα πανεπιστήμια από τη βία, ότι οι καταλήψεις θα είναι παρελθόν , οι συνοικίες της Αθήνας θα παραδοθούν ελεύθερες από ναρκωτικά και το κάνουμε πράξη, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική και κατοχυρώσαμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είπε ο πρωθυπουργός ενώ έκανε εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, λέγοντας ότι η σχετική ρήση του Θεοτοκά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ύστερα από 4 μήνες, η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική: Η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, τα capital controls είναι παρελθόν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι ο υψηλότερος από το 2008 και δανειζόμαστε με τα χαμηλότερα επιτόκια από ποτέ, ανέφερε.

Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους 

Μιλώντας για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων είπε πως στα μέτωπα αυτά πυξίδες παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας, με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό.

«Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας» είπε στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα ενώ για το μεταναστευτικό υποστήριξε πως η πολιτική της χώρας έχει αλλάξει καθώς τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται σε προσωπικό και μέσα ενώ ισχύει νέο καθεστώς για το 'Ασυλο.

«Τα νησιά ανακουφίζονται, με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τις δομές της ντροπής, ξεκινώντας με το Βαθύ στη Σάμο. Και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα. Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι' αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα.

Εδώ θα δοκιμαστεί η υπευθυνότητα κι η ανθρωπιά της κοινωνίας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι πλέον διευκολύνονται οι Έλληνες του Εξωτερικού να ψηφίζουν απ' τον τόπο διαμονής τους.

Ο άνεμος αισιοδοξίας που πνέει ήδη στη χώρα δεν θα κοπάσει είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM