Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «αυτογελοιoποίηση» της Νέας Δημοκρατίας και επικαλούνται πληροφορίες για προκαταρκτική εξέταση της ΝΔ για χασισοκαπνό στο Μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. 

 

«Πληροφορηθήκαμε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις ασυναρτησίες του βουλευτή της ΝΔ», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Αυγή», αναφερόμενες σε παλιότερο σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου. Όπως μετέδωσε νωρίτερα η εφημερίδα των Συντακτών, για την υπόθεση κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην φρούραρχος του Μαξίμου, παρουσιάζοντας και σχετικό έγγραφο. 

 

 

 

Αναλυτικά τα λεγόμενα των πηγών ΣΥΡΙΖΑ:

«Όταν η πολιτική γελοιότητα συναντά τον άκριτο ζήλο του οσφυοκάμπτη λειτουργού, τότε ο τραγέλαφος συναντά την «κανονικότητα». Πληροφορηθήκαμε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις ασυναρτησίες του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, περί «χασισοκαπνού στο Μέγαρο Μαξίμου.


»Στην αρχή σκεφθήκαμε ότι η ΝΔ θα είχε στην κατοχή της έστω κάποια μικροποσότητα σοβαρότητας. Μετά σκεφθήκαμε ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμπεριληφθεί και αυτή στην προανακριτική για τη δήθεν σκευωρία της Novartis. Άλλωστε, με την κυβέρνηση της ΝΔ η αυτογελοιοποίηση δεν έχει πλέον όρια».

 

Καλεσμένος σε εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Παπαδημητρίου είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά στα μέσα Ιουλίου: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι (...) Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».