Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για την κατάρρευση του ιστορικού Ταινιοδρόμου στον Πειραιά

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για την κατάρρευση του ιστορικού Ταινιοδρόμου στον Πειραιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε διευκρινίσεις για την κατάρρευση Ταινιοδιάδρομου στη θέση Κράκαρη στο λιμάνι του Πειραιά, μετά τον σεισμό στην Αττική, προχώρησε πριν από λίγο το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Από την πρώτη κιόλας στιγμή αμέσως μετά την κατάρρευση μέρους του Ταινιοδιάδρομου, μήκους περίπου 100 μέτρων, στην πύλη Ε1 στη θέση Κράκαρη στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Στο σημείο είχαν σπεύσει νωρίτερα αμέσως μετά τον σεισμό, που σημειώθηκε στη Μαγούλα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, ισχυρές δυνάμεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ.

Τον Υπουργό συνόδευε ο Αρχηγός του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά Αρχιπύραρχο Ιωάννη Σταμούλη για τις έρευνες που ήδη είχαν ξεκινήσει, για τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων, μιας και το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα προσφιλές στους Πειραιώτες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Όπως ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής προς τον κ. Πλακιωτάκη, στο σημείο επιχειρούσαν ήδη δυνάμεις της ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Στη συνέχεια και προκειμένου να διασφαλιστεί κάθε ενδεχόμενο μη ύπαρξης θυμάτων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά χρησιμοποιήθηκαν βαριά οχήματα για την μεταφορά των χαλασμάτων.

Ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε να ασφαλιστεί όλη η περιοχή ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή σε μία ενδεχόμενη νέα σεισμική δόνηση.

Επίσης εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου του οδικού δικτύου ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε τα πλοία της ακτοπλοΐας να τροποποιήσουν τα δρομολόγια τους, ενώ ενημερώθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο λειτουργικό πρόβλημα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM