Γεννηματά: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταδικάσει την Τουρκία»

Γεννηματά: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταδικάσει την Τουρκία» Facebook Twitter
1

«Ο κ. Ερντογάν παραβιάζοντας ευθέως το διεθνές δίκαιο, κλιμακώνει τις προκλήσεις του κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ευρώπης, ακόμα και με προσωπικές πλέον επιθέσεις σε χώρες και ηγέτες της ΕΕ», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τον Εμανουέλ Μακρόν. 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής με γραπτή της δήλωση κάλεσε την «Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη Λευκωσία, να εξασφαλίσει την σαφή και κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται την Πέμπτη. Καθώς και την αναγγελία συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων εάν οι παράνομες ενέργειες συνεχιστούν».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ερντογάν αναφερόμενος στη στήριξη που παρείχε ο κ. Μακρόν στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ είχε σχολιάσει: «Η Γαλλία με ποιο δικαίωμα μιλάει για Ανατολική Μεσόγειο; Ο Μακρόν είναι ατζαμής. Δεν ξέρει. Εμείς έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο και δεν υποχωρούμε». 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM