Στις 7 Ιουλίου αποφασίστηκε να γίνουν οι εθνικές εκλογές

Στις 7 Ιουλίου αποφασίστηκε να γίνουν οι εθνικές εκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
3

Στις 7 Ιουλίου αποφασίστηκε να διεξαχθούν τελικά οι πρόωρες εθνικές εκλογές, που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή μετά την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Την απόφαση να γίνουν οι εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου έλαβε το κυβερνητικό επιτελείο λαμβάνοντας υπόψιν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Αρχικά τα σενάρια ήθελαν τις εκλογές να ορίζονται για τις 30 Ιουνίου, αλλά από νωρίς το απόγευμα είχε αρχίσει να αναφέρεται ως πιθανότερη ημερομηνία αυτή στις 7 Ιουλίου, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε οι κάλπες να στηθούν τελικά τότε προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και κατέληξαν στο να προτείνουν την Κυριακή 7 Ιουλίου ως ημέρα εθνικών εκλογών, καθώς 2 Ιουλίου λήγουν οι εξετάσεις των πανελλαδικών.

Ακολούθησε επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός μετά την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο να κινήσει τις διαδικασίες για εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο το μικρότερο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της προκήρυξης εκλογών και της διεξαγωγής τους είναι 22 ημέρες.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
ΟΚ είναι η πιο σύντομη ημερομηνία που μπορούσε να καπαρώσει, αλλά μεταξύ μας προσβλέπει (λιιιιγο) και στην απουσία λόγω αδειών...(Πόσο γέλιο θα 'χει ένα δεύτερο χαστούκι μεγαλύτερης διαφοράς...)
Χα! Τέλειο!Τελικά μας εξήγησε ο Αλέξης γιατί τέτοια πρεμούρα; Γιατί δεν περιμένουν μέχρι αρχές Σεπτέμβρη; Λες και τα ποσοστά του Σύριζα είναι σαν το αργεντίνικο πέσο που μέχρι να πας στην τράπεζα ο μσθός σου έχει υποτιμηθεί κατά το ήμισυ. Blink and you just might miss it.(Παρατήρηση Πρώτη: Τελικά δεν γίναμε εμείς Αργεντινή, γίνανε οι Τσιπραίοι).Παρατήρηση Δεύτερη: Έτσι τους χρειάζεται τώρα των Συριζαίων, που βρίσκονται σε άτακτη υποχώρηση. Δούλεμα κανονικό: να τους λέμε οι μισοί "γιατί τέτοια πρεμούρα για εκλογές;" και οι άλλοι μισοί να τους λέμε ότι δεν αφήνουν την καρέκλα με τίποτε--γιατί πλάκα-πλάκα ισχύουν όντως και τα δύο, μαζί και ταυτοχρόνως).