Στα εκλογικά περίπτερα των Νάσου Ηλιόπουλου και Ρένας Δούρου στο Σύνταγμα βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ για να παρακολουθήσουν ζωντανά την ανακοίνωση των exit polls.

 

Το κλίμα στα εκλογικά περίπτερα του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας, Νάσου Ηλιόπουλου και της υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένας Δούρου κάθε άλλο παρά πανηγυρικό ήταν, καθώς τα exit polls έδειξαν σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε συγκρατημένα τα exit polls, τονίζοντας πως θα περιμένει τις πρώτες εκτιμήσεις «των πραγματικών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών».

 

Υπενθυμίζεται πως η εκτίμηση της Καπα Research για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στο 80% όσων μετείχαν έχει ως εξής:

 

NΔ: 30,5%-33,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%-28,5%

 

Το κοινό exit poll για τις σημερινές εκλογές από τα ιδιωτικά κανάλια Antenna, Alpha, ΣΚΑΙ, Star και Open, στο 80% αυτών που μετείχαν, έδωσε τα εξής αποτελέσματα:

 

ΝΔ: 32-36%

ΣΥΡΙΖΑ: 25-29%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή, ήπιο ήταν το κλίμα στο περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη στο Σύνταγμα, με πηγές της ΝΔ να αναφέρουν αμέσως μετά τα exit polls πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες μια ξεκάθαρη νίκη και, όπως διαφαίνεται, οι πολίτες του την έδωσαν».