Απεργία την Πρωτομαγιά

Δημοσκόπηση: Στο 4,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση: Στο 4,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται με 28,2% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται, σύμφωνα με την Prorata, στο 4,9%, την ώρα που η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 14,8%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7% και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,7% ενώ κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν φαίνεται να πλησιάζει το όριο του 3%, που εξασφαλίζει κάποια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τέλος, το 4,8% των ερωτηθέντων απαντά πως σκοπεύει να ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών για τις παροχές της κυβέρνησης. Για την 13η σύνταξη, το 20% λέει πως αισθάνεται ανακούφιση και το 16% ικανοποίηση, με τις θετικές αντιδράσεις να συγκεντρώνουν αθροιστικά 36%. Ωστόσο στον αντίποδα το 31% δηλώνει πως αισθάνεται δυσπιστία και το 13% αποστροφή (αθροιστικά 44%). Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφήνει αδιάφορο το 19% των ερωτηθέντων. 

Διαφορετική είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο, όπου αθροιστικά το 60% των ερωτηθέντων αισθάνονται είτε ικανοποίηση είτε ανακούφιση από τις δεδηλωμένες προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ το 31% (πάλι αθροιστικά) δηλώνει ότι νιώθει είτε δυσπιστία (26%) είτε αποστροφή (5%). 

Συνολικά για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πάντως, το 67% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν θα επηρεάσουν την ψήφο τους ενώ το 9% λέει ότι οι παροχές που ανακοινώθηκαν άλλαξαν «πολύ» την απόφαση του. Το 12% απαντά «αρκετά» και ένα άλλο 12% «όχι και τόσο».

Πολιτική
4

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM