Την επιθυμία του για ένα τέτοιο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου «ώστε να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές εξελίξεις» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA. 

 

Σε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και γι' αυτό μετά τις ευρωεκλογές και την καθαρή διαφορά που επιδιώκει, ζητά πρόωρες εκλογές. Άφησε, εμμέσως, αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «δεν θα πω ποτέ ότι δε θα χάσω ούτε μία στο εκατομμύριο τις εκλογές», για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος για τη νίκη, αλλά σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

 

Είπε πως η ΝΔ είναι ενωμένη, συσπειρωμένη και ανανεωμένη, απαντώντας σε ερώτημα αν θα υπάρξει ζήτημα ηγεσίας όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» . Σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση μετά τις κάλπες «θα κάνουμε ταμείο», ενώ συμπλήρωσε: «δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Τόνισε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Στο ερώτημα τι θα έκανε αν ένα από τα παιδιά του θα του έλεγε ότι θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τι θα έκανα; Θα τον κάθιζα κάτω να του εξηγήσω και να τον πείσω» είπε. 

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για το αν είναι αυστηρός πατέρας κι αν είναι εκείνος ο αυστηρός ή η σύζυγός του, Μαρέβα. Είπε πως πρέπει οι γονείς να έχουν κοινή στάση, αλλά δεν... έκρυψε πως έχει φάει «πολλή γκρίνια» γι' αυτό.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι η κόρη του Δάφνη μιλάει δυνατά και του θυμίζει τη μητέρα του, Μαρίκα, ενώ ο γιος του Κωνσταντίνος έχει το χιούμορ του παππού του, του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Σήμερα, 21 Μαΐου, ο πατέρας του θα ζούσε. «Θα πάω στη Γλυφάδα, στον ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου παντρεύτηκαν οι γονείς μου και θα ανάψω ένα κερί, όπως θα έκανε ο καθένας«, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Δήλωσε υπερήφανος για την επιχείρηση που έχει η σύζυγός του, Μαρέβα, λέγοντας πως είναι κάτι που «ονειρεύτηκε και ξεκίνησε από το μηδέν«. Παραδέχτηκε ότι έχει λόγο στην εμφάνισή του, του λέει «τί έχεις βάλει» και πάντα είναι εκείνη που του αγοράζει τις γραβάτες που φοράει. «Εγώ δεν αγοράζω γραβάτες«, είπε.

 

Μαζί της πηγαίνει στη λαϊκή και το σούπερ μάρκετ, αλλά δουλειές στο σπίτι δεν κάνει. «Αναγνωρίζω ότι οι δουλειές στο σπίτι είναι υπόθεση της νοικοκυράς«, είπε.

Αποκάλυψε επίσης ότι βλέπει Casa de Papel και χθες το βράδυ επιστρέφοντας από την προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα «είδα 1,5 επεισόδιο στο κινητό μου».