Απεργία την Πρωτομαγιά

Άγρια κόντρα Πολάκη - Μητσοτάκη στη Βουλή: Στη δημοσιότητα τα πρακτικά

Άγρια κόντρα Πολάκη - Μητσοτάκη στη Βουλή: Στη δημοσιότητα τα πρακτικά Facebook Twitter
3

Εκρηκτικό ήταν χθες το βράδυ το κλίμα στη Βουλή, κατά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση.

Εκτός από την κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη, επεισοδιακή ήταν και η στιχομυθία ανάμεσα στον αρχηγό της ΝΔ και στον Παύλο Πολάκη, στον απόηχο της πρότασης μομφής που κατέθεσε σε βάρος του η Πειραιώς. Ενδεικτικά είναι και τα πρακτικά από την αντιπαράθεση του κ. Πολάκη με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Τον λόγο έχει η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φωτεινή Γεννηματά. (Θόρυβος στην Αίθουσα). Περιμένετε, παρακαλώ, μέχρις ότου γίνει ησυχία. Παρακαλώ, όσοι θέλουν να βγουν έξω, να βγουν. Οι υπόλοιποι να καθίσουν και να κάνουν ησυχία. Μην καθυστερείτε. Μη με αναγκάζετε να πω ονόματα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): (Δεν ακούστηκε)

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Τι είναι αυτά που λες; Μας κουνάς και το δάκτυλο! Άντε, βρε βούρλο! (φαίνεται να απευθύνεται στον Ψυχογιό του ΣΥΡΙΖΑ)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κύριε Πολάκη! Σας παρακαλώ, κύριε Αυγενάκη!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο Υπουργός απείλησε. Εμείς δεν βγάλαμε άχνα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία. Μας παρακολουθεί κι ο κόσμος!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο Υπουργός σας μας απείλησε. Δεν το είδατε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Όχι, δεν το άκουσα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Παρατήρηση να κάνετε στον Υπουργό σας, τον κ. Πολάκη, όχι σε μας.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μας κάνει και τον νταή!

(Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Εντάξει, συνεννοούμαστε.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Με έβρισε!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, γυρίστε μπροστά, κύριε Ψυχογιέ!

Σε κάποιο σημείο, ο Παύλος Πολάκης προσέγγισε και τα έδρανα της ΝΔ, απευθύνοντας τον λόγο στον κ. Μητσοτάκη. Το τετ α τετ το έπιασε τόσο ο τηλεοπτικός φακός όσο και οι φωτογράφοι. Μετά την έντονη φημολογία για τη στιχομυθία των δύο ανδρών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τι, κατά τον ίδιο, συνέβη: «Θα μιλήσω στη Βουλή αύριο, Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Πριν λίγο, μετά την ισοπέδωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μητσοτάκη, κατεβαίνοντας από τα υπουργικά έδρανα είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα εξής: "Μόνο για τη λέξη φασίστας που είπες ο,τι είμαι, έπρεπε να πάρω τον λόγο επί προσωπικού για να σου απαντήσω, γιατί για τα άλλα θα σου απαντήσω αύριο. Όμως επειδή με κάλυψε πλήρως με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. Γι' αυτό δεν ζήτησα το λόγο". Η απάντηση του "γιατί μου κουνάς το δάχτυλο; Πως μου μιλάς έτσι;"»

Άγρια κόντρα Πολάκη - Μητσοτάκη στη Βουλή: Στη δημοσιότητα τα πρακτικά Facebook Twitter
Άγρια κόντρα Πολάκη - Μητσοτάκη στη Βουλή: Στη δημοσιότητα τα πρακτικά Facebook Twitter

Σύμφωνα με άλλες πηγές πάντως, ο κ. Πολάκης είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Δεν θα μας μιλάς εσύ για τον φασισμό, τα υπόλοιπα αύριο» λαμβάνοντας την απάντηση του κ. Μητσοτάκη «Άντε φύγε από δω, πέρασε έξω».

Για την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υγείας, Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως όταν την κατέθεσε ο ίδιος, ο πρωθυπουργός ήταν απών με μόλις 15 «κατηφείς» βουλευτές της συμπολίτευσης παρόντες και με τον Γ. Δραγασάκη να «εκτελεί αγγαρεία».

«Προφανώς, δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη (...) Ο κ. Τσίπρας προσήλθε να καλύψει τον κ. Πολάκη (...) Ο πρωθυπουργός θέλει το πικρό ποτήρι να το πιείτε όλοι και ολόκληρο». Ο ίδιος έκανε λόγο για εκβιασμό των βουλευτών της συμπολίτευσης μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «"Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος". Αυτό τους λέτε πρακτικά σήμερα. Και έτσι φτάσαμε ως εδώ. Μπορεί να τους βάζετε δίλημμα, θέλοντας να τους αναγκάσετε σε κομματική πειθαρχία. Έτσι όμως γίνεστε όλοι Πολάκηδες. Τσίπρας λοιπόν και Πολάκης είναι ένα και το αυτό».

«Ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς, αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Και οι δυο που κρύβουν τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες. Γιατί ο Πολάκης είναι πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο, αλλά κανίς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, όπως είπε ο Καμμένος. Αν δεν ήσασταν Πολάκης κύριε Τσίπρα, δεν θα καλύπτατε με τόσο απόλυτο τρόπο την φασίζουσα συμπεριφορά του κολλητού σας υπουργού. Όπως δεν έχετε καλύψει κανένα άλλο πολιτικό σας στέλεχος».

Αναφέρθηκε μάλιστα και ονομαστικά σε στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση: «όλοι μας, φαντάζομαι, κρατάμε μια στάλα ευγένειας και φιλότιμου για τον εαυτό μας. Έτσι δεν είναι κύριε Δανέλλη; Κυρία Κουντουρά; Κύριε Θεοχαρόπουλε; Κυρία Παπακώστα; Η ψήφος σας, λοιπόν, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τη Βουλή «να καταδικάσει τον 'Πολακισμό' ως απειλή για τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό μας» ενώ έκανε λόγο για «φασίζουσες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα (...) Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν. Και μαζί έριχναν ύστερα την ευθύνη στους κατοίκους και στα ΜΜΕ».

 
Πολιτική
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): (Δεν ακούστηκε)ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Τι είναι αυτά που λες; Μας κουνάς και το δάκτυλο! Άντε, βρε βούρλο! (φαίνεται να απευθύνεται στον Ψυχογιό του ΣΥΡΙΖΑ)Στο δημοτικό τα παιδάκια συμπεριφέρονται καλύτερα. Και ακούν και τις συστάσεις του δασκάλου πιο πολύ απ'ότι οι βουλευτές μας τον πρόεδρο της Βουλής. Αν έχεις το επίθετο Καραμανλή πρέπει να μπορείς να βρίζεις μέσα στη βουλή; . ... - "Μα αυτός το άρχισε Κύριε!!!". Κατά τα άλλα το έμπειρο αυτί του πρακτικογράφου της βουλής ακούει τα πάντα ...εκτός από τις βρισιές του Πολάκη.