«Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κοινό έδαφος, κοινές ανησυχίες για το μέλλον», δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «ικανό άνθρωπο» που «αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις».

 

Σε συνέντευξή του στο Finance & Markets Voice, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ικανό άνθρωπο» τον Αλέξη Τσίπρα «που αντιλαμβάνεται τις σύγχρονες προκλήσεις», υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, αν και είναι μορφωμένος «συχνά υποκύπτει στον λαϊκισμό και στο κομματικό όφελος».

 

Ο Πέτρος Κόκκαλης υπογραμμίζει ότι η ΕΕ βρίσκεται «σε κρίσιμο σταυροδρόμι» και τονίζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος του «μεταφασισμού, που πηγάζει από ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

 

Με αφορμή την υποψηφιότητά του σημειώνει ότι είναι λάθος να πιστεύουν οι πολίτες πως κάποιος «με οικονομική ευχέρεια δεν μπορεί να έχει προοδευτικές απόψεις».

 

Τέλος, με αφορμή την αντιπαράθεση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέρει πως «Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από κόμματα και μικροσυμφέροντα». 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ