Κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

To νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές στο τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ αλλά και στο καθεστώς στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π&Π-Σ).

 

Η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί περίπου στις 2 το μεσημέρι, ενώ τον λόγο αναμένεται να λάβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

 

Ήδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου τις προηγούμενες ημέρες, έχουν προκληθεί έντονες αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως λόγω της διαδικασίας του επείγοντος με την οποία εισήχθη στην Ολομέλεια.

 

Χθες μάλιστα, ξέσπασε σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, με εκπροσώπους των κομμάτων να εξαπολύουν σφοδρή κριτική στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

 

Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας  Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτο ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό νομοσχέδιο να εισάγεται με συνοπτικές διαδικασίες.

 

«Το πρόβλημά σας είναι ότι είναι μεγάλο; Επρεπε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε κάποιους βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση», είπε ο υπουργός Παιδείας ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τα γαλάζια έδρανα. «Είναι ντροπή, προσβολή στη Βουλή», σχολίασε ο Κ. Χατζηδάκης.

 

«Είναι άθλιο ότι το νομοσχέδιο έρχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι απαράδεκτο. Εχει γίνει απ' όλες τις κυβερνήσεις, και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα νομοσχέδια που αφορούν την παιδεία να έρχονται είτε το καλοκαίρι είτε να έρχονται τέτοιες ημέρες όταν, δηλαδή, είναι κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια», σημείωσε σε παρέμβασή του ο κ. Αθ. Παφίλης (ΚΚΕ).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr