Μητσοτάκης: «Ολέθριες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα- Χάθηκε μία ευκαιρία»

Μητσοτάκης: «Ολέθριες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα- Χάθηκε μία ευκαιρία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολέθριες χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως πχ καθιέρωση της απλής αναλογικής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σημερινή συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποίησε το Σύνταγμα ως εργαλείο πολιτικών μεθοδεύσεων. 

«Το 2016 η κυβέρνηση φώτισε με κόκκινο χρώμα το κοινοβούλιο και εξήγγειλε την συνταγματική αναθεώρηση που ξέχασε στην συνέχεια. Την ανέσυρε μετά από 30 μήνες για να συμπιέσει την συζήτηση 80 άρθρων σε μόλις 18 συνεδριάσεις και να την συμπυκνώσει σε κείμενο με βερμπαλισμούς και ανούσια συνθήματα. Άλλωστε και ο κ. Κατρούγκαλος το ομολόγησε: "Θα κάνουμε όποιες αλλαγές θέλουμε εμείς αλλά κύριος στόχος είναι να αποτρέψουμε τις αλλαγές που θέλετε εσείς για 10 χρόνια"» είπε ο κ. Μητσότακης.

Σημείωσε δε ότι ο ίδιος «από την πρώτη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα όταν εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ του είχε προτείνει να ψηφιστούν όλα τα άρθρα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αναθεωρηθούν και η επόμενη Βουλή να αποφάσιζε το περιεχόμενο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «δυστυχώς η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση θα γραφτεί στην ιστορία ως μια χαμένη ευκαιρία για να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις».

«Η ΝΔ κατέθεσε μία συγκροτημένη πρόταση με αλλαγές σε 59 άρθρα από τα 120. Κατάργηση 8 παρωχημένων διατάξεων. Να θυμίσω τον δεκάλογο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Προτείναμε η επιλογή ανώτατων δικαστικών να περάσει από την κυβέρνηση στη Βουλή. Σύγχρονη δημόσια διοίκηση, αξιοκρατία, αξιολόγηση. Ενδυνάμωση Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Υποχρέωση ισοσκελισμένων προϋπολογισμός. Πλήρης αυτονομία κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM