Απεργία την Πρωτομαγιά

Υπουργείο Παιδείας: Απαγορεύονται οι εκπρόσωποι συνδυασμών σε ώρες λειτουργίας των σχολείων

Υπουργείο Παιδείας: Απαγορεύονται οι εκπρόσωποι συνδυασμών σε ώρες λειτουργίας των σχολείων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
1

Το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε στους εκπροσώπους των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές να εισέρχονται στα σχολεία στις ώρες λειτουργίας τους, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική εγκύκλιο.

Οι εκπρόσωποι θα μπορούν να εισέρχονται στον χώρο των σχολείων για να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό μόνο στα διαλείμματα, τονίζοντας πως η επίσκεψη θα πρέπει πάντα είναι προγραμματισμένη και σε πρότερη συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. 

Στην εγκύκλιο τονίζεται επίσης πως οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους, ενώ δεν επιτρέπεται η διανομή προεκλογικού υλικού στους μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για την «Άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες»:

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με την άδεια εισόδου εκπροσώπων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές, σας υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν οι με αρ. πρωτ. 49822/Γ2/18-5-2006 και 98362/Γ2/26-9-2006 εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Άδεια εισόδου σε σχολεία», όπου ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος των εκπροσώπων των συνδυασμών κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου.

Διευκρινίζεται ότι οι ενημερώσεις είναι δυνατές μόνο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και αφού προηγηθεί αίτημα από τους ενδιαφερόμενους προς τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη επίσκεψη.

Οι εκπρόσωποι κατά την επίσκεψη θα ενημερώνουν αποκλειστικά το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που το επιθυμεί και πρέπει να προσκομίζουν εξουσιοδότηση από τον/την επικεφαλής του συνδυασμού.

Τονίζεται, επίσης, ότι οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Δεν επιτρέπεται η διανομή προεκλογικού υλικού στους μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Πολιτική
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια