Υπουργείο Παιδείας: Απαγορεύονται οι εκπρόσωποι συνδυασμών σε ώρες λειτουργίας των σχολείων

Υπουργείο Παιδείας: Απαγορεύονται οι εκπρόσωποι συνδυασμών σε ώρες λειτουργίας των σχολείων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
1

Το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε στους εκπροσώπους των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές να εισέρχονται στα σχολεία στις ώρες λειτουργίας τους, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική εγκύκλιο.

Οι εκπρόσωποι θα μπορούν να εισέρχονται στον χώρο των σχολείων για να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό μόνο στα διαλείμματα, τονίζοντας πως η επίσκεψη θα πρέπει πάντα είναι προγραμματισμένη και σε πρότερη συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. 

Στην εγκύκλιο τονίζεται επίσης πως οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους, ενώ δεν επιτρέπεται η διανομή προεκλογικού υλικού στους μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για την «Άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες»:

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με την άδεια εισόδου εκπροσώπων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές, σας υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν οι με αρ. πρωτ. 49822/Γ2/18-5-2006 και 98362/Γ2/26-9-2006 εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Άδεια εισόδου σε σχολεία», όπου ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος των εκπροσώπων των συνδυασμών κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου.

Διευκρινίζεται ότι οι ενημερώσεις είναι δυνατές μόνο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και αφού προηγηθεί αίτημα από τους ενδιαφερόμενους προς τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη επίσκεψη.

Οι εκπρόσωποι κατά την επίσκεψη θα ενημερώνουν αποκλειστικά το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που το επιθυμεί και πρέπει να προσκομίζουν εξουσιοδότηση από τον/την επικεφαλής του συνδυασμού.

Τονίζεται, επίσης, ότι οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Δεν επιτρέπεται η διανομή προεκλογικού υλικού στους μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια