ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας δείχνει το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας δείχνει το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Tο τμήμα του πορίσματος που αναφέρεται στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» παραδόθηκε στους επικεφαλής των κομμάτων, οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος, εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυση του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, όπως επίσης γίνεται αναφορά σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Το πόρισμα αποδίδει  ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας: Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μάκη Βορίδη.

Για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Αντρέα Λοβέρδο ζητείται περαιτέρω διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη «προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί δια πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα».

Ειδικότερα, για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. οι βουλευτές της πλειοψηφίας αναφέρουν: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ' αρ. 232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν».

Για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνουν: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε».

.

Διαβάστε εδώ όλο το πόρισμα 

Πολιτική
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ας υποθεσουμε ότι δεν ενθυλακωσαν χρήματα. Δεν καταλάβαιναν το πανηγύρι που γινόταν στο χώρο της υγείας κι όχι μόνο. Δυστυχώς όλους αυτούς τους εκλέξαμε για να διαφυλάττουν κατά κύριο λόγο το δημόσιο χρήμα, δε βλέπανε τη σπατάλη, δε βλέπανε ότι είχαμε υπερδιπλάσια δαπάνη από το μέσο όρο της ΕΕ. Σημειωνω ότι ιμωρείται και η παράλειψη ενεργειών για τη διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος.
Τι εννοείς να ενθυλάκωσαν χρήματα; Η εξεταστική δεν έθεσε καν τέτοιο θέμα. Ξαναδιάβασε το παραπάνω κείμενο. Μπορείς να διακρίνεις έστω και μια (1) κατηγορία για οποιονδήποτε;Το μεγάλο πάρτι στο χώρο της υγειας γίνονταν στο χώρο του φαρμάκου και των προμηθειών. Η εξεταστική αυτή ούτε που άγγιξε αυτό το θέμα. Αντ' αυτού εξαντλήθηκε στο Ερίκκος Ντυνάν, ένα από τα λίγα success stories στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια, και φυσικά δεν προέκυψε τίποτα. Το πάρτι στα φάρμακα περιορίστηκε πολύ με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μνημονιακή υποχρέωση δηλαδή, που ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε σφόδρα, συντασσόμενος με τα γελοία επιχειρήματα των μεγάλων φαρμακευτικών πολυεθνικών. Μεταρρύθμιση που μόνο οφέλη είχε για τον ασφαλισμένο και που αν δεν υπήρχαν οι κακοί ξένοι δε θα είχε γίνει ποτέ. Βέβαια το 2015 ο Πολάκης «ξέχασε» να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων, όπως είχε υποχρέωση, δωρίζοντας στις φαρμακευτικές κάμποσα εκατομμύρια, διότι όπως είπε on camera «είχε το μυαλό του στη διαπραγμάτευση» (στην οποία ουδέποτε αναμείχθηκε). Αυτό πως τιμωρείται;