Κατσίκης: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία με την πΓΔΜ στη Βουλή

Κατσίκης: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία με την πΓΔΜ στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν ο ΣΥΡΙΖΑ προλάβει να φέρει προς κύρωση στη Βουλή το σχέδιο συμφωνίας με την πΓΔΜ, διεμήνυσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό XFM 94 ο κ. Κατσίκης αποκάλυψε ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του κόμματος να πέσει η κυβέρνηση σε αυτήν την περίπτωση, αν και ο χρονικός ορίζοντας είναι άγνωστος καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Ωστόσο παραδέχθηκε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πιθανό να παρουσιάσει άλλο κυβερνητικό σχήμα στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. 

Παράλληλα εξέφρασε την ενόχληση των ΑΝΕΛ για τη δημοσκόπηση της εφημερίδας Documento που εμφάνιζε τα ποσοστά του κόμματός του στο επίπεδο του 0,6%.

Κατά τον ίδιο, το «οξύμωρο» του επίμαχου δημοσκοπικού αποτελέσματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τη διαφορά με τη ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει μόνος του; Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει την εμπιστοσύνη του και να μετράει αρνητικά για τους ΑΝΕΛ; Μας πολεμούν, μας πολέμησαν και θα μας πολεμήσουν με τις δημοσκοπήσεις. Αυτά τα παιχνίδια κάνουν ζημιά, αλλά δεν μας πτοούν».

Για τα όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, o βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Προφανώς εννοούσε ότι δεν πρόκειται να φτάσει στη Βουλή γιατί οι διαδικασίες που πρέπει να κάνουν οι Σκοπιανοί δεν θα έρθουν πριν τις επικείμενες εκλογές. Το δεύτερο που εννοούσε είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να μπει στη Βουλή και να κυρωθεί γιατί εμείς θα ρίξουμε την κυβέρνηση και θα το αποτρέψουμε».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έντιμη και παραγωγική».

«Η διφωνία άλλωστε, είναι στοιχείο δημοκρατίας. Αν κυρωθεί η συμφωνία, η συνεργασία μας θα έχει διαρραγεί γιατί θα ρίξουμε την κυβέρνηση. Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί πως αν θέλει να συγκυβερνά με εμάς θα πρέπει να κάνει το σχέδιο μακριά».

«Το ονοματολογικό των Σκοπίων από το καταστατικό μας και τα συνέδριά μας, ουδέποτε περιείχε τον όρο Μακεδονία και τη συναίνεσή μας να συμπεριλαμβάνεται σε σύνθετο όνομα. Διαφωνούμε κάθετα στην πολιτική του κ. Τσίπρα. Θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε και θα κάνουμε πράξη τη δήλωσή μας αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση», πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

«Θα αποδείξουμε, σε όλους εκείνους που παρασύρθηκαν από το πολιτικό τέχνασμα της ΝΔ με την πρόταση μομφής (...) ότι είμαστε η μόνη δύναμη για να μην κυρωθεί η συμφωνία».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει μόνος του; Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει την εμπιστοσύνη του και να μετράει αρνητικά για τους ΑΝΕΛ;" Οχι μόνο είναι δυνατόν, αλλά πρόκειται για κάτι το απόλυτα αυτονόητο. Από τα λιγοστά θετικά επιτεύγματα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα ανήκαν στον τομέα των δικαιωμάτων (και καταψηφίστηκαν από τους ΑΝΕΛ), ενώ μια άλλη σημαντική (αλλά σχετική) επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το κλείσιμο της κακοφορμισμένης πληγής του Μακεδονικού με τις λιγότερες δυνατές ζημιές (εδώ οι ΑΝΕΛ λυσσάνε). Αρα, είτε ο Σύριζα νικήσει στις εκλογές (το λιγότερο πιθανό), είτε απλώς διασωθεί χάνοντας αξιοπρεπώς (το πιθανότερο), οι ΑΝΕΛ απλώς θα εξαερωθούν... Και δεν θα τους κλάψει κανένας...Ούτε και θα στεναχωρηθεί κανείς βλέποντας τον καημένο τον Καμένο να παίζει φορώντας τη στολή του με μικρά πλαστικά αεροπλανάκια αντί για τα πραγματικά...