Για «πολιτική τυμβωρυχία» κατηγορεί την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ ο Φάμελλος

Για «πολιτική τυμβωρυχία» κατηγορεί την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ ο Φάμελλος Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Ότι «παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων» που επλήγησαν με τις πυρκαγιές κατηγορεί την αντιπολίτευση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος

«Είναι ανεπίτρεπτο η αντιπολίτευση και Μέσα Ενημέρωσης να παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων και με την ανακοίνωση των νεκρών, όταν μάλιστα πρώτη φορά κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ανακοίνωση μόλις είχαμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, η διαχείριση της ανακοίνωσης των νεκρών πριν επιβεβαιωθούν, «θα ήταν ανευθυνότητα».

Ερωτηθείς πότε ο πρωθυπουργός, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, πληροφορήθηκε την ύπαρξη νεκρών στην πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Φάμελλος πέρασε στην πολιτική αντεπίθεση. 

«Πρόκειται για ανοησία», σχολίασε, κάνοντας λόγο για «πολιτική τυμβωρυχία» στο θέμα των νεκρών, από την Νέα Δημοκρατία και τα Μέσα Ενημέρωσης «που λειτουργούν ως γραφείο Τύπου της», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πώς μπορεί να κρύψει κανείς τους νεκρούς; Είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο, απλό και δεοντολογικό αυτό που έγινε (...) προφανώς οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, εφόσον δεν είχαν διασταυρωμένες πληροφορίες και δεν είχαν παραληφθεί σοροί, δεν μπορούσαν να αναφερθούν στον πρωθυπουργό ή στις κάμερες σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες»

Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι δεν έγινε «θεατρική διαχείριση μιας πληροφορίας, ορθότατα και με σεβασμό προς τους νεκρούς και προς τους συγγενείς τους».

Όπως πρόσθεσε, ποτέ άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος και κυβέρνηση δεν ανέλαβε την ευθύνη την ώρα της καταστροφής. «Την ευθύνη της ανακοίνωσης των νεκρών, πάντα υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν αυτή την αποστολή», πρόσθεσε. 

«Εμείς ήμασταν εκεί πάνω από 5-6 υπουργοί, ενώ λειτουργούσαν ταυτόχρονα κέντρο επιχειρήσεων και στο Λιμενικό και στον Στρατό και ήμασταν σε συντονισμό, διατέθηκε όλο το πολιτικό και επιχειρησιακό δυναμικό», επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. 

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το κόμμα που ήρθε στην εξουσία με αυτοκτονίες και μαγκάλια, κατηγορεί για τυμβωρυχία όσους ζητούν εξηγήσεις για κάτι που είναι ξεκάθαρα θέμα κεντρικού σχεδιασμού. Αντί να επιχειρούν, επιτελείς χασομερούσαν με τον Τσίπρα σε μια στημένη ενημέρωση. Συστήματα αγοράστηκαν και τέσσερα χρόνια τώρα δεν στελεχώθηκαν. Να μιλήσει ο λαός, κύριε Φάμελλε, ούτε εσείς, ούτε εγώ. Εκλογές τώρα.
Δεν ντρεπονται. Ζητησαν να μην αποδοθουν ευθυνες εν θερμω μονο και μονο για να την ριξουν στα ΑΤΑΦΑ ΘΥΜΑΤΑ, δηθεν με αυθαιρετα (πρωτη φορα πυρκαγια στην Αττικη σε αυθαιρετα #νοτ), δηθεν με αναρχη δομηση (επισης πρωτη φορα), με λιγα λογια σπιναροντας σε καθεστωτικες φυλλαδες, σε σοσιαλ μιντια κλπ οτι οι παπουδες και οι πατεραδες φταινε μονο για τα μωρα και τα παιδια που χαθηκαν.Που υπηρχαν αυτοι οι ανθρωποι τοσα χρονια; Αυτο γινεται πρωτη φορα. Οποιοσδηποτε αλλος καλυτερος!