NΔ: Να ενημερώσει τη Βουλή η κυβέρνηση για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

NΔ: Να ενημερώσει τη Βουλή η κυβέρνηση για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ενημέρωση της Βουλής για τον θέμα των απελάσεων Ρώσων διπλωματών ζητεί η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός ότι «για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση αρκείται σε διαρροές».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  τονίζει πως «είναι αυτονόητο ότι κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αυστηρά και αποφασιστικά».

Αυτό, όπως σημειώνει, ισχύει προφανώς και για την περίπτωση των Ρώσων διπλωματών, εφόσον προέκυψαν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάμειξή τους σε παράνομες δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ν.Δ. «είναι απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές και η μόνη πληροφόρηση που έχουν οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να προκύπτει από πληροφορίες των ΜΜΕ και απροσδιόριστες πηγές».

Η Ν.Δ. θυμίζει ότι έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή, ιδίως «όταν ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν μέχρι πρότινος προνομιακές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Υποστηρίζει παράλληλα πως «είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ».

«Ακόμη πιο φαιδρό» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος, «είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και... πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM