Η κυβέρνηση απαντά στις Βρυξέλλες: Κοινή η απόφαση για διατήρηση του ΦΠΑ στα νησιά

Η κυβέρνηση απαντά στις Βρυξέλλες: Κοινή η απόφαση για διατήρηση του ΦΠΑ στα νησιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

«Κοινή η απόφαση κυβέρνησης και ΕΕ για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πεντε νησιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην ενόχληση των Βρυξελλών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «ήταν κοινή απόφαση ελληνικής κυβέρνησης – Κομισιόν».

Για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις, ανέφερε πως «αναλόγως με τη δημοσιονομική πορεία και στη βάση των στοιχείων στο τέλος του έτους θα μπορέσουμε να λάβουμε πάντα σε συνεννόηση τις απαραίτητες αποφάσεις».

Για το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κυβέρνηση πιστεύει ότι όντως υπήρξαν συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με την πΓΔΜ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μάλιστα, η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να δέχεται συμπεριφορές που προσβάλλουν τόσο το ελληνικό κράτος όσο και το διεθνές δίκαιο.

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης πολιτικής ότι θέλει καλές σχέσεις μέ ολα τα κράτη αλλά όλα τα κράτη πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Η κυβέρνηση επιμένει στο εξής ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό στο ελληνικό κράτος» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε επόμενη ερώτηση για το αν έχουν ληφθεί μέτρα ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «η εκτίμηση είναι ότι ότι έχουν υπάρξει συμπεριφορές τέτοιες και γι' αυτό θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι Συριζαίοι ψήφισαν τη μείωση συντάξεων αλλά όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουν με τους εταίρους. Όταν μπορούσαν να μην ψηφίσουν μείωση των συντάξεων ήταν στα τέσσερα και δυσκολεύονταν να έρθουν σε συνεννόηση με τους εταίρους. Βασικά τις συντάξεις τις μειώνει ο Κούλης.