Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με ευρεία πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. 

Ειδικότερα, επί της αρχής του νομοσχεδίου «Ασφαλιστικές και Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις», ψήφισαν υπέρ οι ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι. Κατά ψήφισαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Στο άρθρο 5 (διοικητικές κυρώσεις) για την αδήλωτη εργασία, «ναι» είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ. «Όχι» ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, «παρών» δήλωσε το Ποτάμι.

Στο άρθρο 6 (δικαίωμα και προϋποθέσεις έκπτωσης), «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, «όχι» δήλωσαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή, «παρών» δήλωσαν η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ.

Στο άρθρο 7 για την αδήλωτη εργασία (άπαξ καταβολή προστίμου) ψήφισαν όλα τα κόμματα «ναι» με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που ψήφισαν «όχι» .

Στο άρθρο 9 για την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου, «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. «Όχι» ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, «παρών» δήλωσαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Το άρθρο 10 για την πρακτική άσκηση και μαθητεία ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που δήλωσαν «παρών».

Το άρθρο 13 για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής που ψήφισε «όχι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM