Δραγασάκης: Εγχώριες δυνάμεις δεν θέλουν να βγούμε από την ξένη επιτροπεία

Δραγασάκης: Εγχώριες δυνάμεις δεν θέλουν να βγούμε από την ξένη επιτροπεία Facebook Twitter
SOOC
4

Τις θέσεις του για το παρόν και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

H ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης και η επεξεργασία της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής είναι οι δύο βασικότεροι στόχοι του Γιάννη Δραγασάκη στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Με την οικονομία να μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης, ο στόχος είναι η βιώσιμη, δίκαιη ανάπτυξη, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υπουργός. 

Ο ίδιος υπογραμμίζει την ανάγκη ετοιμότητας για το Eurogroup του Απριλίου, με στόχο μια καθαρή έξοδο, χωρίς «αστερίσκους» και προαπαιτούμενα.


«Στη χώρα μας είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα μπλοκ δυνάμεων οι οποίες δεν θέλουν να βγούμε από την επιτροπεία και την «προστασία» των ξένων, διότι, λένε, είναι πιο «φθηνή», οπότε μέχρι τέλους θα κάνουν θόρυβο, θα εκπέμπουν «παράσιτα» και θα προσπαθούν να βάζουν τρικλοποδιές, αδιαφορώντας αν αυτό μπορεί να προκαλεί ζημιά στη χώρα», υποστηρίζει ο κ. Δραγασάκης. 

Για τα κόκκινα δάνεια αναφέρει ότι «η δραστική και γρήγορη μείωση τους είναι «δική μας υπόθεση» και κοινωνική ανάγκη. «Εάν δεν τα μειώσουμε μόνοι μας, θα μας το επιβάλουν και τότε θα γίνει με τους δικούς τους όρους, με τρόπο ανάλγητο και ισοπεδωτικό».

Σε ό,τι αφορά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογραμμίζει ότι η ύπαρξη ενισχυμένων θεσμών, που θα μπορούν να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα και να εγγυώνται τη θέση της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας, αποτελεί προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις της Άγκυρας.

Τέλος, για την θέση της χώρας στα Βαλκάνια εκτιμά ότι εμφανίζονται δυνατότητες για τη συγκρότηση ενός συμβουλίου Διαβαλκανικής Συνεργασίας και Συνανάπτυξης, «μακριά από μικροεθνικισμούς, μεγαλοϊδεατισμούς και μισαλλοδοξίες».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια