Υπόθεση Novartis: Για ακροδεξιό παραλήρημα κατηγορεί τον Σαμαρά ο Τζανακόπουλος

Υπόθεση Novartis: Για ακροδεξιό παραλήρημα κατηγορεί τον Σαμαρά ο Τζανακόπουλος Facebook Twitter
SOOC
0

«Πρωτοφανή ενέργεια και παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τη μήνυση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, τριών δικαστικών λειτουργών (μεταξύ των οποίων και η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη), καθώς και δύο προστατευόμενων μαρτύρων.


Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στους εισαγγελικούς λειτουργούς, μέσα σε αυτή τη μήνυση, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προσπάθεια «χειραγώγησης, τρομοκράτησης, ακόμα και εκβιασμού της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς «κάνει σαφείς υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται θα όφειλαν να γράψουν το κείμενό τους».


Περνώντας στην «αντεπίθεση», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ενδιαφέρον» να μιλά ο Αντώνης Σαμαράς για «παρακράτος», αφού «ούτως ή άλλως ανήκει σε ένα πολιτικό παρακλάδι που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει παρακράτος».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί τη μήνυση «κατάπτυστο και παραληρηματικό» κείμενο, κατηγορώντας για «ακροδεξιό παραλήρημα» τον κ. Σαμαρά.

«Οι κατηγορίες προς τον πρωθυπουργό της χώρας για "συμμορίτη" ξυπνούν εξαιρετικά θλιβερές μνήμες στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας πως η στάση του πρώην πρωθυπουργού, «μάλλον υποδεικνύει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση το άγχος, τον πανικό, τον φόβο του».

Ερωτηθείς για τη διαδικασία συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, την Τετάρτη στη Βουλή, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν δέκα κάλπες, προαναγγέλλοντας πως η κυβέρνηση θα τηρήσει την ίδια στάση και για τους σε δέκα καθώς αυτός είναι ο μοναδικός θεσμικός τρόπος για να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που εμπεριέχονται στη δικογραφία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM