Απεργία την Πρωτομαγιά

Η απάντηση του Νίκου Παππά για την «ελληνική NASA»

Η απάντηση του Νίκου Παππά για την «ελληνική NASA» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Μετά τα δεκάδες χιουμοριστικά σχόλια που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς έσπευσε μέσω ανάρτησης του στο Facebook να σχολιάσει τα όσα επακολούθησαν από την ανακοίνωση για τη δημιουργία της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

«Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας» επισημαίνει ο κ. Παππάς.

«Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό».

«Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;» καταλήγει ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πολιτική
6

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μεγάλε, πολύ ωραία καθρευτάκια πουλάς. Όσοι τρώνε ακόμα σανό, σίγουρα θα σε πιστέψουν. Επίσης σίγουρα θα σε πιστέψουν όσοι αναξιοπρεπείς τσανακογλείφτες περιμένουν διορισμό από σένα.Όμως όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε δει τι έχεις κάνει εσύ προσωπικά και η παρεούλα σου στα δύο χρόνια που κυβερνάτε. Δεν έχετε αφήσει ανηψιά και φιλενάδα αδιόριστη.Δεν σου κάνουμε πλάκα ανεπαρκέστατε. Σοβαρότατοι είμαστε. Δεν είναι πλάκα, είναι παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης. Κανένας δεν πιστεύει ότι αυτά που κάνεις αποσκοπούν στο γενικό καλό και όχι στο βόλεμα ημέτερων.Θα ήσουν χαζός αν δεν δεν καταλάβαινες την διαφορά ανάμεσα στην πλάκα και την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης. Αλλά δεν είσαι χαζός (σε συμφέρει να τον παριστάνεις και να μιλάς για πλάκες), χαζοί είναι αυτοί που σε πιστεύουν.Για την έλλειψη εμπιστοσύνης δεν φταίμε εμεις. Φταις αποκλειστικά ΕΣΥ και τα φιλαράκια σου με τα όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα. Στην αρχή, ακόμα και οι εχθροί σας σας έδιναν ένα προβάδισμα εμπιστοσύνης (ηθικό πλεονέκτημα γαρ). Φροντίσατε να το πετάξετε στον υπόνομο γρήγορα. Αποδείξατε ότι είστε καλοί μόνο για να διορίζετε δικούς σας. Σ' αυτό δεν χρειάζεστε την εμπιστοσύνη του τίμιου κόσμου.Κανένας δεν αρνείται την χρησιμότητα μιας Διαστημικής Υπηρεσίας. Μπορείτε να φτιάξετε μια που να μην είναι στελεχωμένη με κομματόσκυλα και γκόμενους/ες; Είμαι σίγουρος πως όχι, αλλά στο χέρι σας είναι να με διαψεύσετε με το τελικό αποτέλεσμα (όχι με λόγια και πλακίτσες).