Ο Παππάς επιμένει: Ο νόμος μου δεν έχει εκπέσει, το φρένο του ΣτΕ είναι πρόσκαιρο

Ο Παππάς επιμένει: Ο νόμος μου δεν έχει εκπέσει, το φρένο του ΣτΕ είναι πρόσκαιρο Facebook Twitter
3

O νόμος Παππά δεν έχει εκπέσει και το φρένο του ΣτΕ είναι πρόσκαιρο, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Παππάς τόνισε ότι «το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 (νόμος Παππά) για την αδειοδότηση» και σημείωσε:


«Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το ‘αιτιολογημένη γνώμη’’ του ΕΣΡ γίνεται ‘‘σύμφωνη’’…Τυπικά δεν έχει καταπέσει ο διαγωνισμός (για την αδειοδότηση), συζητάμε επί των φημών».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» και  άφησε αιχμές και για την απόφαση του ΣτΕ δηλώνοντας ότι «το ΣτΕ λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση με ταχύτητα διαστημική, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις… Εμείς φτάσαμε μισό βήμα πριν την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση, διχάστηκε ο νομικός κόσμος».

«Δεν θα συγκυβερνήσει δια θεσμικού εκβιασμού η ΝΔ… Θέλει να νομοθετήσει η αξιωματική αντιπολίτευση… Αν δεν βρεθεί λύση για το ΕΣΡ θα είναι ακραία έκφραση θεσμικού εκβιασμού από τη ΝΔ» τόνισε ακόμη ο υπουργός.

Σημείωσε πάντως ότι «είναι σαφές ότι από δω και πέρα το ΕΣΡ θα αδειοδοτεί τελεία και παύλα», αλλά επισήμανε πως «το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 για την αδειοδότηση…».

Για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα σχολίασε ότι «έκανα πολιτικό ταξίδι και αναπτύξαμε ιδέες και δυνατότητες συνεργασίες». «Δεν το είπα για αστείο τα περί σούπερ μάρκετ. Τα κρατικά σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα προμηθεύονταν προϊόντα με διακρατικές συμφωνίες» παρατήρησε. 

Όπως υποστήριξε, το ταξίδι διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας που ήθελε την ανάπτυξη σχέσεων με ευρωπαϊκές χώρες.

«Έχω δει 100 – 150 επενδυτές τι να κάνω δηλαδή να κυνηγάω την κάθε σπέκουλα που εκτοξεύεται εναντίον μου; Ευχής έργον να είχαμε σχέσεις με την Βενεζουέλα με τη χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου» πρόσθεσε και παρέπεμψε στον κ. Αρτεμίου «να αποκαλύψει ό,τι θέλει για την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM