ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι πλημμύρες έφεραν τεράστιο αλιγάτορα πολύ μακριά από το φυσικό του περιβάλλον - Πώς κατέληξε σε ένα χωράφι

Οι πλημμύρες έφεραν τεράστιο αλιγάτορα πολύ μακριά από το φυσικό του περιβάλλον - Πώς κατέληξε σε ένα χωράφι Facebook Twitter
0

Oι πλημμύρες στις πολιτείες του Μιζούρι και της Άιοβα στις ΗΠΑ είχαν σαν αποτέλεσμα ένας τεράστιος αλιγάτορας να βρεθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό του περιβάλλον. 

Τα νερά των ποταμών στις πολιτείες υπερχείλισαν και ο αλιγάτορας, μήκους τριών μέτρων, βρέθηκε στο χωράφι μιας οικογένειας, στο βορειανατολικό Άρκανσο. Ο Φρανκ Πιρς και η οικογένεια του βρήκαν το μεγάλο ερπετό να λιάζεται στο χωράφι τους. Η οικογένεια ζει σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων από τον ποταμό Μισισιπή. Το σπίτι της βρίσκεται στην ίδια κομητεία με έναν από τους παραποτάμους του Μισισιπή, τον ποταμό Γουάιτ. 

«Πήγαινα για ψάρεμα με την γυναίκα μου τον αδερφό μου και την κόρη μου όταν είδαμε τον αλιγάτορα μέσα στο χωράφι. Ο Πιρς τηλεφώνησε στην αστυνομία, αρχικά ο τοπικός σερίφης, ο Ντέιβιντ Λούκας, θεώρησε πως πρόκειται για φάρσα. «Όταν πήραμε την κλήση θεωρήσαμε πως μας κάνουν πλάκα καθώς δεν συναντάς αλιγάτορες τόσο βόρεια». 


Οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν όταν έφτασαν στο σημείο και είδαν τον αλιγάτορα. Κάλεσαν την αρμόδια περιβαλλοντική υπηρεσία που τους εξήγησε πως ο αλιγάτορας βρέθηκε στην περιοχή εξαιτίας των βροχοπτώσεων που προκάλεσαν υπερχείλιση στα ποτάμια. Oι αρχές προσπάθησαν να πιάσουν τον αλιγάτορα και να τον επιστρέψουν στο φυσικό του περιβάλλον, όμως εκείνος ξέφυγε και πλέον αναζητείται στα δάση της περιοχής. 

Περιβάλλον
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM