Αναιμία απειλεί τον πύθωνα που βρέθηκε με 500 τσιμπούρια στο σώμα του

Αναιμία απειλεί τον πύθωνα που βρέθηκε με 500 τσιμπούρια στο σώμα του Facebook Twitter
Ο πύθωνας που βρέθηκε ακίνητος μέσα σε πισίνα ήταν καλυμμένος με περισσότερα από 500 τσιμπούρια.
0

Κτηνίατροι στην Αυστραλία αφαίρεσαν από το σώμα ενός πύθωνα περισσότερα από 500 τσιμπούρια τα οποία όμως όπως αποδείχθηκε του προκάλεσαν σοβαρής μορφής αναιμία. 


Το ερπετό διασώθηκε από ειδικούς την περασμένη εβδομάδα όταν βρέθηκε σε πισίνα κατοικίας στην Χρυσή Ακτή του Κουίνσλαντ.

Οι εικόνες έκανα το γύρο του κόσμου καθώς το θέαμα ήταν πρωτοφανές και ξάφνιασε ακόμη και επιστήμονες.

Αναιμία απειλεί τον πύθωνα που βρέθηκε με 500 τσιμπούρια στο σώμα του Facebook Twitter
Περισσότερα από 100 τσιμπούρια είχε στο σώμα του το μικρό κοάλα


Ο εν λόγω πύθωνας, ο οποίος ονομάστηκε Νike, πλέον χαίρει της φροντίδας των κτηνιάτρων λόγω της σοβαρής μόλυνσης και της αναιμίας  από την οποία υποφέρει.


«Η μόλυνση ίσως να προκάλεσε την ακινησία που επέτρεψε στα τσιμπούρια να τον εκμεταλλευτούν» ανακοίνωσε το κτηνιατρικό κέντρο «Currumbin Wildlife Hospital» μέσω της ιστοσελίδας του.


Η υπηρεσία προστασίας άγριας ζωής δήλωσε ότι ελπίζει να επιστρέψει τον πύθωνα στο φυσικό του περιβάλλον, μέσα στους προσεχείς μήνες.

Προς το παρόν, το φίδι απολαμβάνει την φροντίδα εξειδικευμένου φροντιστή, γράφει στην ανακοίνωσή του το κτηνιατρικό νοσοκομείο και συμπληρώνει «δεν είναι έτοιμος να βγει στο δάσος ακόμα αλλά ελπίζουμε ότι θα συνέλθει πλήρως».


Τα τσιμπούρια προκαλούν αναιμία, μία έλλειψη δηλαδή ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς τρέφονται από το αίμα των ζώων τα οποία μολύνουν.

Αναιμία απειλεί τον πύθωνα που βρέθηκε με 500 τσιμπούρια στο σώμα του Facebook Twitter


Το ίδιο κτηνιατρικό κέντρο επίσης φιλοξενείται και ένα κοάλα το οποίο είχε παρομοίως μολυνθεί από τσιμπούρια τα οποία ξεπερνούσαν τα 100. 


Το μαρσιποφόρο είχε χωριστεί από την μητέρα του όταν είχε διασωθεί, ανακοίνωσε η ομάδα διάσωσης άγριας ζωής «Φίλοι των Κοάλα». Η ομάδα θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ζώο είχε μολυνθεί με τόσα πολλά τσιμπούρια καθώς καθόταν στο έδαφος, λόγω τραυματισμού ή ασθένειας.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM