Δεν κατάφερε να νικήσει τη συγκίνησή της η Βίκυ Καγιά στην οντισιόν μιας διαγωνιζόμενης από την Ουκρανία που πήγε στο GNTM για να βοηθήσει την αδερφή της να φύγει από την εμπόλεμη χώρα

Όπως είπε η Κάτια, που η ίδια μαζί με τη μητέρα της βρίσκονται στην Κύπρο, έχει όλη την υπόλοιπη οικογένειά της στην Ουκρανία, με τον ξάδερφό της να βρίσκεται, μάλιστα, στην πρώτη γραμμή του πολέμου. 

Ωστόσο, η 29χρονη χρειάζεται να στέλνει χρήματα στην οικογένειά της γιατί αυτή τη στιγμή κανείς τους δεν είναι σε θέση να δουλεύει, ενώ βασικός στόχος της είναι να φέρει την αδερφή της από την Ουκρανία στην Κύπρο. 

«Είναι πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα γιατί μέχρι πριν από τρεις μήνες βρισκόμουν σε κατάθλιψη. Ήταν αρκετά δύσκολο για μένα να μπορώ να τους συντηρώ, να στέλνω λεφτά στην Ουκρανία για την οικογένειά μου και κάθε μέρα να μιλάμε για το πώς είναι, αν είναι ασφαλείς, αν έχουν να φάνε. Υποφέρουν. Δε ζουν, επιζούν. Κι είναι κρίμα» ανέφερε η ίδια. 

«Είσαι μεγάλος άνθρωπος. Θα τη φέρεις την αδερφή σου. Θα το κερδίσεις, θα το πας μέχρι τέρμα είτε εδώ είτε έξω» ανέφερε η Βίκυ Καγιά, ανήμπορη να συγκρατήσει τη συγκίνησή της, χαρακτηρίζοντας την κοπέλα όχι μόνο μοντέλο, αλλά και πρότυπο.

Η Κάτια πήρε το οκ και από τους τέσσερις κριτές και πέρασε στην επόμενη φάση του GNTM.