Στο «πάγο» μπαίνει όπως φαίνεται το σχέδιο για ελεύθερη πρόσβαση των σκυλιών στις παραλίες, καθώς το υπουργείο Υγείας εμφανίζεται να έχει αντιρρήσεις στα σχέδια του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για έκδοση σχετικής εγκυκλίου.  

 

Αν και το υπουργείο Ναυτιλίας είναι το αρμόδιο για να εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο, φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν ότι χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας. «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε θετικό σε μια τέτοια αλλαγή. Αντίθετα το υπουργείο Υγείας που είναι αρμόδιο για τη δημόσια υγεία δεν υποστήριξε αυτή την αλλαγή», δηλώνει στο Ελεύθερο Τύπο ο κ. Μάνθος Αρμπελιάς, μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

 

Όπως λέει ο ίδιος αναφερόμενος στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, είναι γνωστό από σύγχρονες μελέτες ότι δεν υπάρχει ούτε μία γνωστή ασθένεια που μπορεί να μεταδώσει ο σκύλος στον άνθρωπο, πλην της λύσσας.

 

Προς το παρόν και μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα το μπάνιο με τον σκύλο επιτρέπεται μόνο σε ερημικές παραλίες και αν άλλος λουόμενος ζητήσει την απομάκρυνση του ζώου από το νερό ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να το πράξει άμεσα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr