Θλίψη στη Ζάκυνθο για το θάνατο ενός κοριτσιού 2,5 ετών - Παραμένουν άγνωστα τα αίτια θανάτου

Θλίψη στη Ζάκυνθο για το θάνατο ενός κοριτσιού 2,5 ετών - Παραμένουν άγνωστα τα αίτια θανάτου Facebook Twitter
0

Στη θλίψη έχει βυθίσει την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, η είδηση του θανάτου ενός κοριτσιού 2,5 ετών κατά την αεροδιακομιδή του με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας σε νοσοκομείο της Πάτρας.


Σύμφωνα με το imerazante.gr, το κοριτσάκι είχε εισαχθεί πριν από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο του νησιού όπου διαγνώστηκε με ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η κλινική του κατάσταση ήταν καλή, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση που πιθανόν να οδήγησε σε σηπτικό σοκ.

Αμέσως κλήθηκε αεροσκάφος για να το μεταφέρει στη ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο με τη συνοδεία πέντε ιατρών ενώ ταυτόχρονα γίνονταν προσπάθειες καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης.

Κατά τη διασωλήνωσή του το κοριτσάκι έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Όσο αφορά στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του, η διενέργεια που πραγματοποίησε προχθές ο ιατροδικαστή Ανδρέας Γκότσης δεν έβγαλε κάποιο συμπέρασμα, με αποτέλεσμα να διενεργηθούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε μερικούς μήνες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, Δέσποινα Τσαρίδου και η οποία εκφράζει εκ μέρους όλου του προσωπικού την οδύνη της για την απώλεια του παιδιού και τη συμπαράσταση στους οικείους του, «την Δευτέρα 23.10.17 εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Ζακύνθου, παιδί θήλυ ηλικίας 2.5 ετών, μετά από παραπομπή ιδιώτη παιδίατρου, με κλινική εικόνα ιογενούς γαστρεντετερίτιδος. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρέμενε σε καλή κλινική κατάσταση. Τη νύχτα μεταξύ της 26ης και 27ης Οκτωβρίου παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση και γι αυτό το λόγο ζητήθηκε η αεροδιακομιδή του σε ΜΕΘ Παίδων. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του ΕΚΑΒ, που το διακόμισαν στην Πάτρα, το παιδί δυστυχώς κατέληξε».

Πηγή: imerazante.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ