Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: Η ανακοίνωση των γονιών για «αυτόκλητους ειδήμονες»

Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: Οργισμένη ανακοίνωση των γονιών για «αυτόκλητους ειδήμονες» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την αντίδραση της οικογένειας των τριών παιδιών στην Πάτρα- οι θάνατοι των οποίων ερευνώνται- για «αυτόκλητους ειδήμονες» και ΜΜΕ γνωτοποιή ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. 

Η ανακοίνωση στρέφεται κατά ιδιωτών ιατροδικαστών, που τοποθετούνται δημόσια, «χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει τη νεκροψία- νεκροτομή», με μόνο σκοπό «την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ιδίον όφελος» του αυξημένου ενδιαφέροντος για την υπόθεση. 

Παράλληλα, η ανακοίνωση στρέφεται κατά δημοσιογράφων, τους οποίους κατηγορεί για μετάδοση «ανακριβειών» και «ανυπόστατων φημών». «Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών; Εκτός αν οι “αυτόκλητοι πραγματογνώμονες”, θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες», αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της δικαιοσύνης και της μνήμης των τριών παιδιών. 

«Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους. Με μια τελευταία υπενθύμιση. Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην συγκεκριμένη υπόθεση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Η οικογένεια των τριών παιδιών που απεβίωσαν, είναι τουλάχιστον αγανακτισμένη με τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση από κάποια Μ.Μ.Ε καθώς και από διάφορους «αυτόκλητους ειδήμονες».

Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο.

Υπό αυτά τα δεδομένα είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τηλεοπτικά και να τοποθετούνται δημόσια ιδιώτες ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν στην διάθεση τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει την νεκροψία- νεκροτομή, με μόνο σκοπό την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ιδίον όφελος του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αγνοώντας μάλιστα, οι εν λόγω, όχι μόνο την οικογένεια που ουδέποτε τους έδωσε την όποια εντολή να ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά και την ιατροδικαστική υπηρεσία που ευθέως τους κατηγόρησε για «πρόκληση σύγχυσης και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Ομοίως, ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει και με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο.

Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών; Εκτός αν οι «αυτόκλητοι πραγματογνώμονες», θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της Δικαιοσύνης και κυρίως της μνήμης των τριών παιδιών. Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους.

Με μια τελευταία υπενθύμιση. Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην συγκεκριμένη υπόθεση.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
LIFO NEWSROOM
«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM