Σχολεία: Άρχισε η παραγωγή μασκών για τους μαθητές - Τι προβλέπεται

Σχολεία: Άρχισε η παραγωγή μασκών για τους μαθητές - Τι προβλέπεται Facebook Twitter
0

Άρχισε μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχετικού διαγωνισμού, η παραγωγή μασκών για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Τις μάσκες θα τις προμηθευτούν όλα τα σχολεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτό τονίζει σε δήλωση του , ο Δημήτρης Παπαστεργίου , πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που ήταν και ο φορέας που διενήργησε το σχετικό διαγωνισμό. «Η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου και η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο σήμερα το μεσημέρι των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ, δείχνει πως όλες οι διαδικασίες, παρότι έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, δεν στερήθηκαν διαφάνειας και νομιμότητας» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου η ΚΕΔΕ προχωρά άμεσα « στην υπογραφή συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη αρχίσει την παραγωγή των μασκών». Ακόμη επισημαίνει ότι «τις επόμενες ημέρες, όλοι οι Δήμοι της χώρας θα κληθούν (ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε κάποιες περιπτώσεις) να εργαστούν έτσι ώστε το πρωί της Δευτέρας να βρει τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα για την έναρξη μιας ασφαλούς σχολικής χρονιάς».

Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργούν με τη χρήση μάσκας τα σχολεία

Στις οδηγίες για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, αναφέρθηκε αναλυτικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης.

Η ΚΥΑ θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, των φροντιστηρίων, των κέντρων ξένων γλωσσών , των βιβλιοθηκών κ.ά. ενόψει της σχολικής χρονιάς, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς κατάστησε και πάλι σαφές ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο έως τη γ' δημοτικού, με ειδική εκπαίδευση σε αυτό.

Στα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης προτείνεται η χρήση προσωπίδας ή μη ιατρικής μάσκας στις περιπτώσεις που η χειλιακή ανάγνωση είναι τρόπος επικοινωνίας, ενώ εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή ή ψυχική διαταραχή.

Το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών κατά την προετοιμασία των φαγητών είναι υποχρεωτική

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν απόσταση 1,5 μέτρου κατά την αναμονή στα κυλικεία και προτείνεται ειδική σήμανση στο δάπεδο. Υποχρεωτική είναι η παροχή αντισηπτικού ή αλκοολούχου διαλύματος προς χρήση.

Στα φροντιστήρια, κέντρα ξενών γλωσσών κλπ είναι επίσης υποχρεωτική η τήρηση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως και στα σχολεία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ