Πρώτο θέμα στο BBC η Λέσβος

Πρώτο θέμα στο BBC η Λέσβος Facebook Twitter
0

Παρότι στα ελληνικά Μέσα δεν κυριαρχεί, η Λέσβος και η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί λόγω των προσφυγικών ροών είναι το πρώτο θέμα σήμερα στη διαδικτυακή έκδοση του BBC. Το δίκτυο αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση και η Ύπατη Αρμοστεία έχουν στείλει στο νησί επιπλέον προσωπικό και  πλοία για να ασχοληθούν με τους περίπου 25 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στο νησί ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα κέντρο καταγραφής σε εγκαταλελειμένο γήπεδο ποδοσφαίρου προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να αναχωρήσουν οι πρόσφυγες.


Το κέντρο καταγραφής δημιουργήθηκε σε γήπεδο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και οι αρχές δεσμεύτηκαν ότι η καταγραφή θα ολοκληρωθεί πριν ανοίξουν τα σχολεία. Ήδη η καταγραφή γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς εργάζονται πλέον πέντε συνεργεία. Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στις περιοχής άφιξης Πέτρα και Κλειού.

Σημειώνεται επίσης ότι ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λέσβο «στα πρόθυρα της έκρηξης».

Τόσο ο δήμαρχος Λέσβου όσο και η Περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου χαρακτήρισαν σε δηλώσεις τους σήμερα σε ΜΜΕ καλύτερη την κατάσταση πλέον ενώ η κ. Καλογήρου σημείωσε ότι ως τώρα δεν έχει δοθεί στη Λέσβο κανένα κονδύλι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ