Μετρό - Γραμμή 4: Πού θα γίνουν οι 15 σταθμοί - Στην τελική ευθεία για την επόμενη φάση

Μετρό - Γραμμή 4: Πού θα γίνουν οι 15 σταθμοί - Στην τελική ευθεία για την επόμενη φάση Facebook Twitter
0

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η πρώτη φάση της γραμμής 4 του μετρό, το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, καθώς σήμερα έχει προγραμματιστεί η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών από τα δύο σχήματα που διεκδικούν το έργο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, η τεχνική προσφορά του σχήματος με επικεφαλής την Άβαξ έχει συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία, σε σύγκριση με αυτή του ετέρου σχήματος. Ωστόσο, ο ορισμός του αναδόχου του έργου θα εξαρτηθεί από το ύψος της οικονομικής προσφοράς για το οποίο θα πληροφορηθεί σήμερα η επιτροπή διαγωνισμού της Αττικό Μετρό.

Εάν η διαδικασία της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών, ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, θα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη γραμμή εκκίνησης. Ωστόσο, το επιβατικό κοινό θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον οκτώ χρόνια-όση είναι η συμβατική περίοδος κατασκευής της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του μετρό- ωσότου η γραμμή Άλσος Βεΐκου – Γουδή τεθεί σε λειτουργία.

Η υλοποίηση της νέας γραμμής μήκους 12,8 χλμ., περιλαμβάνει 15 υπόγειους σταθμούς (Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή), σε περιοχές, όπως τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι.

Αν και διαθέτει συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης τα οκτώ χρόνια, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περισσότερα από 10 χρόνια για την αποπεράτωση της πρώτης φάσης του έργου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ