Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Έκτακτα μέτρα για ταξιδιώτες 9 χωρών της Αφρικής -Οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Μετάλλαξη της Μποτσουάνας: Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο για ταξιδιώτες 9 χωρών της Αφρικής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αυστηρά μέτρα για ταξιδιώτες από εννέα χώρες αποφάσισε η κυβέρνηση εξαιτίας της ανησυχίας που έχει προκληθεί από τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας.

Μετά την εισήγηση των ειδικών, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της κυβέρνησης για τις χώρες της νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι, τα οποία τίθενται σε ισχύ  από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06:00:

  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την χώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
  • Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
  • Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (Rapid Antigen Test).

Επισημαίνουμε ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ