Απεργία της ΓΣΕΕ

Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και κομμωτήρια- Τα SMS και το ωράριο

Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και κομμωτήρια- Τα SMS και το ωράριο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή, τα καταστήματα του λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ αλλά και τα κομμωτήρια.

 

Σήμερα είναι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS.Συγκεκριμένα, για τη μετάβαση σε κατάστημα τροφίμων, θα πρέπει να στείλουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033. Για το λιανεμπόριο, οι καταναλωτές θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με το κατάστημα που θέλουν να επισκεφθούν και να στείλουν SMS στο 13032 με τα στοιχεία τους, το οποίο έχει ισχύ για τρεις ώρες.

 

Τέλος, για τη μετάβαση σε κομμωτήριο, απαιτείται η αποστολή SMS με τον κωδικό 6, όπως και να έχει ο πολίτης στη διάθεσή του το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (μήνυμα ή email), από την επιχείρηση.

 


Εκπτώσεις έως 70%

 

Ο εμπορικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και καταστήματα διαφημίζουν προσφορές που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και το 70%.

 

Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

 

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Σε ό,τι αφορά την αμοιβή του προσωπικού για σήμερα, η νομοθεσία προβλέπει: Αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM