ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Airbnb: Πρόστιμα 5.000 - 30.000 ευρώ για τα αδήλωτα καταλύματα - Τα μέτρα της ΑΑΔΕ

Airbnb: Πρόστιμα 5.000 - 30.000 ευρώ για τα αδήλωτα καταλύματα - Τα μέτρα της ΑΑΔΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Μέτρα ετοιμάζεται να λάβει η ΑΑΔΕ τόσο για τους ιδιοκτήτες που αρνούνται να συμμορφωθούν όσο και για τις πλατφόρμες που θα αρνούνται να δώσουν στοιχεία ενώ πάνω από 80.000 είναι τα καταλύματα που ενοικιάζονται ως Airbnb στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, οι κατοικίες που έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα ως Airbnb ανέρχονται στις 83.354, με πρωταθλήτρια την Κρήτη με 12.827. Στην Αθήνα τα Airbnb ανέρχονται στα 10.332, στη Σαντορίνη στα 1.803, στη Μάνη στα 815, στην Κέρκυρα στα 3.441, στη Θεσσαλονίκη στα 2.299 και στη Λέσβο στα 514.

Όπως προκύπτει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν Airbnb τα οποία μέχρι τώρα κρατούνταν μακριά από τα «μάτια» της εφορίας, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν την καταβολή του φόρου. Όσοι δεν δηλώσουν το ακίνητό τους κινδυνεύουν με πρόστιμα από 5.000 έως 30.000 ευρώ.

Η εφορία, ωστόσο, με τα νέα μέτρα που θα λάβει φιλοδοξεί ότι θα καταφέρει να τα ελέγξει όλα. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου είναι η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες των Airbnb να δηλώσουν το ακίνητό τους στην ειδική εφαρμογή στο μητρώο ακινήτων τους, στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Πιτσιλής βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις πλατφόρμες ενοικίασης κατοικίας (Airbnb, Homeaway) για τα επόμενα βήματα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει δηλώσει το ακίνητό του στη συγκεκριμένη εφαρμογή και η πλατφόρμα (Airbnb) συνεχίζει να τον φιλοξενεί, εάν η πλατφόρμα αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία του, τότε η ΑΑΔΕ όχι μόνο θα «κατεβάζει» τα ακίνητα από την πλατφόρμα, αλλά και την ίδια την πλατφόρμα στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ