Εθελοντές δικηγόροι της Θεσσαλονίκης θα παρέχουν νομική βοήθεια στους πρόσφυγες

Εθελοντές δικηγόροι της Θεσσαλονίκης θα παρέχουν νομική βοήθεια στους πρόσφυγες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Ενημερωτικό φυλλάδιο στην αγγλική και αραβική γλώσσα με τα δικαιώματα τους και το ισχύον νομικό πλαίσιο, μοίρασαν 14 εθελοντές δικηγόροι-μέλη της επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για θέματα μετανάστευσης, που επισκέφθηκε τη δομή που φιλοξενεί πρόσφυγες στο λιμάνι της πόλης.


Το κλιμάκιο της επιτροπής, με επικεφαλής την πρόεδρο και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ρωξάνη Κωστατζίκ, παρέδωσε παιχνίδια για τα παιδάκια και ποσότητα αντικουνουπικών φαρμάκων. Ταυτόχρονα, έγινε από τους δικηγόρους μία αρχική αναγνώριση του χώρου φιλοξενίας και των αναγκών των ανθρώπων. Τους δικηγόρους υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. Κωνσταντίνος Μέλλιος και παρείχε ενημέρωση για την κατάσταση του κέντρου όπου φιλοξενούνται 385 Σύριοι και λίγοι Ιρακινοί πρόσφυγες, από τους οποίους 110 περίπου είναι μικρά παιδιά.


Στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι η σταθερή παρουσία εθελοντών δικηγόρων, οι οποίοι θα παρέχουν νομική βοήθεια στους πρόσφυγες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM