Απεργία την Πρωτομαγιά

Η πρώτη ανάρτηση του Βασίλη για την υπόθεση Λιγνάδη: «Σκεφτείτε μόνο τα παιδιά»

Η πρώτη ανάρτηση του Βασίλη για την υπόθεση Λιγνάδη: «Σκεφτείτε μόνο τα παιδιά» Facebook Twitter
Η πρώτη ανάρτηση του Βασίλη για την υπόθεση Λιγνάδη
0

Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση Λιγνάδη  μετά την πρώτη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο 40χρονος Βασίλης.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, πριν από λίγο αποχώρησε από την Ευέλπιδων όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί καθώς είναι κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή, μεταξύ άλλων.

Ο Βασίλης έστειλε το δικό του μήνυμα με ανάρτησή του στα social media, λέγοντας «Μην χρησιμοποιείτε το όνομα μου για πολιτικές σκοπιμότητες. Παρά μόνο αν χρειάζεται για να αλλάξετε το νόμο»

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του: «Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνομωσίας. Πιστεύω στην κατάλληλη στιγμή. Δεν πιστεύω στη συγκάλυψη πάνω σε τέτοιου είδους θέματα. Δεν το διανοούμαι. Ξέρω τον αδίστακτο και τον χειριστικό όμως.

»Αυτόν που θα έκανε τα πάντα να σε ξεγελάσει. Αυτόν που δεν πίστευε ότι θα κατηγορηθεί λόγω του κοινωνικού στάτους των θυμάτων. Το βίωσα. Το βιώσαμε, γιατί είμαστε δυστυχώς πολλοί. Μην το ξεχνάς. Τον αδίστακτο. Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική.

»Δε γνώριζα ούτε πρόσωπα, ούτε ονόματα μέχρι πρότινος. Μην χρησιμοποιείτε το όνομα μου για πολιτικές σκοπιμότητες. Παρά μόνο αν χρειάζεται για να αλλάξετε το νόμο. Έτσι θα μας δικαιώσετε και θα σας συγχωρέσουμε. Σκεφτείτε μόνο τα παιδιά».

Ο ίδιος αφηγήθηκε στον Alpha πως έπεσε θύμα αποπλάνησης και βιασμού από τον σκηνοθέτη, εναντίον του οποίου κατέθεσε μήνυση στις 8 Φεβρουαρίου.

Όπως υποστήριξε ο Βασίλης, ήταν μόλις 15 ετών όταν τον γνώρισε στα καμαρίνια του θεάτρου. Την επόμενη μέρα έδωσαν ραντεβού και πήγαν στο σπίτι του. Για τα 4 χρόνια που ακολούθησαν όμως, ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με την καταγγελία του 40χρονου ασελγούσε συστηματικά πάνω του, αν και ήταν ανήλικος, με την υπόσχεση ότι θα του χαρίσει μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της υποκριτικής.

«Είχα δεχτεί bullying στο σχολείο γιατί ήμουν διαφορετικός. Στα 15 μου αποφάσισα ότι δεν θα δώσω πανελλήνιες κι ότι θα ασχοληθώ με το θέατρο.Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη Γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media» είπε μεταξύ άλλων.

»Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ και είχα πει στους φίλους μου την ιστορία για να τη διαδώσουν. Έψαχνα ανθρώπους που να έχουν ζήσει τα ίδια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο» είπε ξεκινώντας την αφήγησή του.

Αφού αφηγήθηκε το πώς γνωρίστηκαν στα καμαρίνια του θεάτρου μίλησε για την πρώτη κίνηση του σκηνοθέτη- ηθοποιού. «Καθόμασταν δίπλα –δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό.

»Έφυγα και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχτηκα τη σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα».

«Επί 4χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση. Βλεπόμασταν σπάνια κι όταν βλεπόμασταν ήταν στο σπίτι του.

»Όσο περνούσε ο καιρός μαζί του, άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, με άλλους μαθητές του.» συνέχισε.

Για την τελευταία φορά που βρέθηκε με τον σκηνοθέτη είπε πως «Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται» κατέληξε ο 40χρονος Βασίλης.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ