Lockdown: Τι ανοίγει από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Lockdown: Τι ανοίγει από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Ο κύβος ερρίφθη: Την 1η Φεβρουαρίου ανοίγει ξανά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά από ομόφωνη απόφαση των λοιμωξιολόγων, με κάποιες, ωστόσο, εξαιρέσεις στις «κόκκινες περιοχές», όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των αυστηρών μέτρων, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αλλαγές και στον αριθμό επιβατών στα ταξί, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως, είπε, πλέον επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες πλην του οδηγού.

 

Σε ποιες περιοχές επιτρέπεται το κυνήγι

 

Το ψάρεμα και το κυνήγι θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, και από την παράταση εξαιρούνται οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες.

 

Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου αποκλειστικά εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων - δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης, εκτός τα προβλεπόμενα πρόστιμα, προβλέπεται και ανάκληση των αδειών κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Φοιτητές: «Πράσινο φως» στη μετακίνηση για να ξενοικιάσουν - Εντός 72 ωρών

Δυνατότητα μετακίνησης θα έχουν από εδώ και πέρα οι φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να αποδεσμεύουν το ακίνητο, το οποίο νοικιάζουν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το πλαίσιο μετακίνησης θα πρέπει να είναι συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών, με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου. «Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν», ανέφερε η υπουργός Παιδείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς, «δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET».

Άρση σκληρού lockdown σε 4 περιοχές

Σε Ανθήλη, Παλαίκαστρο, Κάλυμνο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα μέτρα.

Lockdown για άλλη μία εβδομάδα

Την παράταση του lockdown για μία ακόμα εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε συνέχεια, της σημερινής σύσκεψης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Τα υφιστάμενα μέτρα παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα. Δηλαδή και για την επόμενη εβδομάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, εξακολουθούν να ισχύουν τα SMS και οι έντυπες δηλώσεις και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί. Επίσης, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM