Συνελήφθη γνωστός Χρυσαυγίτης για την αιματηρή επίθεση του 2018 στην «Φαβέλα»

Συνελήφθη γνωστός Χρυσαυγίτης για την αιματηρή επίθεση του 2018 στην «Φαβέλα» Facebook Twitter
0

Αργά το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση εις βάρος του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου «Φαβέλα», στον Πειραιά, στις 25 Φεβρουαρίου του 2018.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της αιματηρής επίθεσης είχε τραυματιστεί μεταξύ άλλων η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Το χρονικό

 

Εκείνο το βράδυ, περίπου 8 με 10 άτομα με κράνη και σιδερολοστούς, είχαν εισβάλει στο στέκι εξαπολύοντας επίθεση στους παρισταμένους - δύο γυναίκες και τρεις άνδρες. Η δικηγόρος είχε δεχτεί δυνατό χτύπημα και της έγιναν οκτώ ράμματα στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι αξιωματικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 34χρονο ημεδαπό που συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά.

«Θα σας κάψουμε»

 

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν τις επόμενες ημέρες ότι τη στιγμή της εφόδου οι κρανοφόροι εκτόξευαν ύβρεις και απειλές, φωνάζοντας «θα σας κάψουμε», «δεν χωράτε στον Πειραιά», ενώ δευτερόλεπτα αργότερα και αφού είχαν ολοκληρώσει την επιδρομή τους, ο ένας από τους επιτιθέμενους φώναξε «τέλος χρόνου» και αμέσως οι δράστες αποχώρησαν φωνάζοντας «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».

Τότε, η Χρυσή Αυγή είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στο συμβάν, με επίσημη ανακοίνωσή της, αλλά συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής είχαν επισημάνει πως η έφοδος στη «Φαβέλα» ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη του 2008 στο στέκι «Αντίπνοια», στα Κάτω Πετράλωνα, για το οποίο είχαν καταδικαστεί αμετάκλητα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο χρυσαυγίτης κατηγορείται «για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM